image description

Mottagare 2014

Följande mottagare och projekt fick pengar ur Kreativa Fonden 2014.

Kreativa fonden 2014

Botkyrka kommun har fattat beslut om fördelningen av årets stöd ur Kreativa fonden Botkyrka. Totalt 500 000 kronor tilldelas 12 mottagare.
 
Mottagarna vill driva kreativa projekt som spänner över konst och kultur, sociala aktiviteter för unga, mobil odling, social hållbarhet och idrott. Majoriteten av de beviljade mottagarna är Botkyrkabor och/eller verksamma aktörer i Botkyrka. 
 
Bland mottagarna finns bland andra Innana familjeförening i Norsborg som vill utsmycka Botyrkas skogar med ugglor som lyser i mörkret, det nystartade initiativet Smarta Grodan i Tullinge som vill bekämpa matsvinnet i livsmedelsbutikerna via sociala medier och livesändning av IFK Tumba handbolls matcher på webben. Komikern Nisti Sterk har även tilldelats stöd för att lansera Sveriges första internationella komedifilmfestival.
 
Några korta fakta om årets ansökningar:
• Totalt inkom hela 88 ansökningar, en 70% ökning jämfört med pilotåret 2013.
• 60% av de sökande är bosatta och/eller verksamma i Botkyrka.
• 40% av de sökande är kvinnor.
• 45% av målgruppen för aktiviteterna i projekten berör barn och unga
• 45% av ansökningar kommer från föreningar, 30% privat, 15% företag
 
Läs beslutet i sin helhet genom att klicka på länken:"Beviljade projekt Kreativa fonden 2014"till höger.​


Kreativa Fonden startade 2013 och är ett initiativ som ska göra Botkyrka kommun bättre på att möta och tillvarata kreativa idéer från enskilda individer och organisationer i Botkyrka. Fonden beviljar medel till projekt som genom kreativt och/eller kulturellt nyskapande idéer bidrar till positiv samhällsutveckling i Botkyrka.

Kreativa Fonden 2014 har beviljat följande projekt:

 
TullCon II

Spelföreningen Vita Älgen tilldelas 1 500 kronor för att arrangera TullCon II, ett rollspelskonvent i Tullinge med bordsrollspel och kringverksamheter som spelbutik och föreläsningar.  
Friendly Hearts projekt

Friendly Hearts tilldelas 15 000 kronor för att genom microgärningar skapa gemenskap och minska utanförskapet och klyftorna i Botkyrka.

Fotograf: Privat Anders ​Lindholm​​


Fotograf: Privat Katja Kautto

​Generation gröna fingrar ”Från Jord till Mun”

Katja Kautto tilldelas 50 000 kr för att genomföra ett odlingsprojekt där grundskoleelever och pedagoger på ett lustfyllt och kreativt sätt utvecklar sitt miljötänk genom ökade kunskaper om ekologisk odling och hälsa.

 

Havets Riddare

Everland communications tilldelas 10 000 kronor för att ge fler ungdomar från Botkyrka möjlighet att uppleva sitt Stockholm från vattnet genom att skapa nya mötesplatser på Mälaren.

 

 
Reflexer i mörker - självlysande ugglor i Botkyrkas skogar 

Inanna Familjeförening tilldelas 45 000 kronor för att med självlysande fåglar tillverkade av barn och ungdomar smycka Botkyrkas trädkronor och locka ut människor i skog och mark.

 

 

Sveriges Internationella Komedifilmfestival

Sterk Production AB tilldelas 40 000 kronor för arrangera en specialvisning i Botkyrka under Sveriges första internationella komedifilmfestival.

Nisti Stêrk och Karin Rydholm​ Fotograf: Privat​


 Botkyrka Badbuss

Kulturföreningen bussfolket tilldelas 70 000 kronor för att erbjuda en badbuss till Brotorpsbadet för unga från Stockholm till Botkyrka där både resan dit och badupplevelsen blir långt utöver det vanliga.

 

Fotograf: Nelle Swan: Talia Gallegos Fadda och Mari Carrasco
FörordtHen

Föreningen Freshest tilldelas 69 000 kronor för att genom streetdance med följande workshops och samtal lyfta frågor kring sexualitet, könsuttryck och könsidentitet bland unga vuxna. 

Kammarmusikfestival i Tumba Bruks Musiksalonger

Wärn & Bråk Musik AB tilldelas 50 000 kronor för att arrangera en kammarmusikfestival i Tumba bruks förvaltarbostad.

Fotograf: Johannes Liljeson Karolina Wärn Bråkenhielm och David Wärn​​

 
Smarta Grodan

Smarta Grodan tilldelas 75 000 kronor för att skapa ett klimatsmart annonsforum för varor med ”kort datum” och därmed minska matsvinnet i Botkyrka.

 

 

ROTA - Soprummet

ROTA tilldelas 25 000 kronor för att genom musik- och dansuppträdanden ta konsten till förskolan och skapa ett scenrum med barnen i deras egen miljö.

 

Webbsändningar

IFK Tumba Handboll tilldelas 50 000 kronor för att erbjuda allmänheten möjlighet att se Tumba Handbolls matcher på webben.

​​

Fördjupad text

 

 

  

 

 

 

 

 
 

Senast uppdaterad 2016-05-03