image description

Vanliga frågor

 

1. Vilka kurser har ni?

Se vårt kursutbud här: Kurser på Botkyrka kulturskola

 

2. Får vem som helst gå i Botkyrka kulturskola?

En av barnets föräldrar måste vara skriven i Botkyrka.
 

3. Hur många kurser får jag gå?

Du får gå max 2 kurser samtidigt.

4. Hur anmäler jag mig?

Du anmäler dig genom kulturskolans e-tjänst för webbanmälan. Du hittar den i menyn till höger. Registrera ett konto, logga in och välj bland kurserna. Du kan också gå till närmaste medborgarkontor och få hjälp med kontoregistrering och anmälan.
 

5. Behöver jag stå i kö?

Vissa ämnen, som piano och gitarr, har ganska långa köer. Andra ämnen går snabbare. Lärarna tar in elever även under terminerna, men det största elevintaget görs i höstterminens början. Cirka 1-2 veckor efter skolstarten börjar kurserna.
 

6. Vad kostar det? Vad får jag för pengarna?

Alla kurser kostar 350 kr per termin. Undantagen är avancerat program i musik och dans samt musikalkursen som kostar 750 kr per termin. Om du enbart är med i en ensemble kostar det 200 kr/termin. För kursen i bild tillkommer en materialkostnad 100 kr.

Kulturskolan garanterar minst tolv lektionstillfällen per termin.
 

7. Hur gammal måste jag vara för att få börja?

Det är olika beroende på viken kurs du vill gå. Gå till sidan Kurser och anmälan och välj den kurs du är inresserad av för information om ålderskrav.

8. Måste jag ha egna instrument?

Om du går kurs i blockflöjt, gitarr, elgitarr, elbas, piano eller slagverk bör du ha eget instrument. Som nybörjare på piano går det bra att spela på ett keayboard. Andra instrument kan du hyra under den period som kursen pågår. Instrumenthyran är 200 kr per termin. Du får hyra instrumentet ett år i taget.
 

9. Hur länge får jag gå på Botkyrka kulturskola?

Regeln är att du får gå tills du är 20 år, men du kan ansöka om undantag upp till 22 år.
  

10. Betalningsfrågor

Frågor om vad fakturan avser besvaras av kulturskolans expedition, tel. 08-530 611 83 eller e-post. Se länk i menyn till höger.

Frågor om hur du ska betala, eller om du önskar ha kopia på borttappad faktura etc. besvaras av redovisningsenheten, tel. 08-530 615 67 eller via mail till kund@botkyrka.se

Senast uppdaterad 2017-01-03