image description

Vi är Botkyrka-festivalen

Bild på konsert under Urban Voices, artister sjunger i blått ljus

Den 27:e och 28:e augusti är det festival i Botkyrka. Två sensommardagar fyllda av roliga prova på-aktiviteter, musik och dans, på tre platser.​ Kom och upplev scenerna Scensommar i Tullinge, This is Alby och Hjärta Botkyrka i Hågelbyparken.

Se festivalens hemsida via länken under Läs mer uppe till höger, för att få mer information om artister och platser.​ Allt är gratis hela helgen!

Festivalhelgen Vi är Botkyrka

Scenerna i Tullinge, Alby och Hågelby bjuder på ett grymt maxat program med något för alla; Sveriges nya r’n’b stjärna Cherrie, kvinnorättsaktivisten Sister Fa från Senegal, Maxida Märak, Aleks, Keya och Ison & Fille. Jannes kör, Tensta Gospel Choir, Framtidskören, Dolly Style och Lisa Ajax. Prova på massa sporter, scouting, dans, att bygga trummor. Möt Skogsmulle, djuren på 4H och Rackartygarna.​ 

Lördag 27 augusti – Scensommar Tullinge

Scensommar Tullinge klockan 11-16 är en festivaldag för hela familjen, som inleds med en konstparad där alla barn är välkomna att vara med. På Tullinge torg bjuds på lokal marknad, scenframträdanden, workshops, teater, ansiktsmålning och författarbesök. Här finns något för hela familjen.

Lördag 27 augusti – This is Alby

This is Alby är svensk och internationell hiphop under tio timmar på Alby torg. Klockan 14 drar den första delen igång. Festivalprogrammet har producerats i tillsammans med ungdomar från Botkyrka. Unga artister tar ställning mot våld och hyllar bortgångna hiphopartisten Aiman. Festivalen ger ortens talanger en scen och en möjlighet att lyfta ortens värde.

Klockan 19 startar Albys andra scen. Liksom tidigare år (då under rubriken Urban Voices) är festivalkvällen på This is Alby vigd åt artister som höjer sina röster för mänskliga rättigheter och yttrandefrihet. Bland de svenska namn som bokats märks bland annat skivaktuella och grammisnominerade Cherrie, högaktuella duon Ison och Fille samt hyllade Adam Tensta.

Söndag 28 augusti – Hjärta Botkyrka

På söndagen från 12-16 är det dags för Hjärta Botkyrka i Hågelbyparken. Välkommen till en fantastisk familjedag med stort hjärta, där kultur och idrott står i fokus. Det blir musik, dans, folkkära artister, utdelning av stipendier till Botkyrkas stjärnor och massor av roliga idrotts- och kulturaktiviteter för hela familjen på de gröna gräsmattorna. 


 

 RSS-visning

 
Hämtar data

Senast uppdaterad 2016-09-07