image description

Dans

Botkyrka kommun har ett brett utbud av dans. Det består framförallt av projekt och dansföreställningar för skolklasser, kurser på Kulturskolan samt festivaler och öppen verksamhet.

JUCK blir kommunkoreograf i Botkyrka 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

Under 2017 kommer dans- och performancegruppen JUCK att synas och höras mycket i Botkyrka. Detta genom ett samarbete med Botkyrka kommun och Dans i Stockholm stad och län i projektet KOKO/kommunkoreograf. Projektet stöds av Kulturrådet och Stockholms läns landsting.
JUCK kommer under året att finnas på olika platser i Botkyrka, bland annat på Kulturskolan i Tumba, Albys Hjärta i Alby, Musikhuset i Norsborg och Riksteatern i Hallunda för att coacha och utveckla den urbana dansen i Botkyrka med fokus på unga dansare. Ambitionen är att mötet mellan JUCK och unga dansare ska skapa möjligheter för ömsesidig fördjupning av den konstnärliga praktik som gruppen/individen bedriver.
En stor finalhappening kommer att äga rum på Riksteatern under Dancecamp Botkyrka på höstlovet 31 oktober-1 november, där unga dansgrupper kommer att få möta JUCK och även internationella dansare.
Är du ung i Botkyrka och gillar dans? Kontakta JUCK eller kommunens projektledare Carina Savborg.
JUCK består av 6 personer och startade 2011 och har sedan dess varit aktuell i olika sceniska och sociala sammanhang med stor framgång.  JUCK handlar om yttrandefrihet, sexualitet, ha roligt och expandera perspektiv på femininitet och genus. För mer information om JUCK, besök www.juck.org
Dans i Stockholm stad och län (DIS) bedriver en dans- och cirkuskonsulentverksamhet med fokus på att förmedla föreställningar i Stockholms stad och län. Under 2016-2018 driver de projekt KOKO, för att ta fram en modell för kommunkoreografer.
Botkyrka kommun, kultur- och fritidsförvaltningen, satsar på dansen i Botkyrka med fokus på barn, unga och äldre både som konst, kultur och hälsofrämjande aktivitet. 2017 etablerade kommunen evenemanget Botkyrka Dancecamp på höstlovet i samarbete med Riksteatern. Syftet är att stärka den unga urbana dansen i Botkyrka och låta den möta professionella och internationella dansare.
Vårt arbete kommer vara synligt i sociala medier så håll er uppdaterade genom att följa oss på Facebook:  https://www.facebook.com/juckibotkyrka/
Instagram: JuckiBotkyrka
 

 

 

För mer information, kontakta JUCK  contactjuck@gmail.com eller Carina Savborg carina.savborg@botkyrka.se

 

 

 

 

Läs om fler aktuella dansarrangemang:

 

Botkyrka Kulturskola

P​å Botkyrka kulturskola  kan du välja på en rad olika dansstilar. Drömmer du om att dansa på en stor scen eller vill du dansa för din egen skull och få tillfälle att dansa med andra i din ålder? Våra välutbildade danspedagoger har kunskap att hjälpa dig vidare i din dansutveckling från den nivå DU befinner dig på. Vi KAN dans och vet hur du på bästa sätt tränar din kropp för att kunna använda dig av den och förebygga skador.  Målet är att du ska utveckla din kroppskontroll, ditt formspråk och din känsla för musik och rytm. Dans är ett roligt, spännande, härligt och lustfyllt sätt att uttrycka sig på.

Vi har dansgrupper för barn och ungdomar, nybörjare och fortsättningsgrupper samt ett avancerat program för de elever som vill satsa lite mer på dansen. Varje termin avslutas med en dansföreställning eller dansuppvisning. Du är garanterad 12 lektionstillfällen per termin men oftast hinner det bli fler tillfällen då vi till stor del följer grundskolornas terminsupplägg. Du är garanterad 12 tillfällen per termin men oftast hinner det bli fler lektioner eftersom vi följer skolornas terminsupplägg. 

Tel. 08-530 611 83

 

Scenskolan Fejm

Har du dansat mycket eller är du en nyfiken nybörjare? På våra danscirklar finns det plats för alla. Du får utveckla din dansteknik, utstrålning och stilkänsla samtidigt som du lär dig att utrycka dig genom dans. Några av de dansstilar du prövar är show, jazz, modern och street. Framförallt dansar vi tillsammans i grupp men det finns självklart också möjlighet att skapa och utveckla din personliga dansstil.
 
Telefon: 08-5990 7522, Sms:073-9607032

Andra dansaktörer i Botkyrka: 

Ebbas Dansskola
 
 
Funkykidz center
Funkykidz center Tullinge: Studiefrämjandets lokaler, Römossevägen 25
FunkyKidz center Tumba: Botkyrka Kulturskolas lokaler, Utbildningsvägen 2B
Webb:http://www.funkykidz.se
Telefon: 0771 - 444 100

Balettskolan Vackra Rosen

Balettskolan Vackra Rosen undervisar redskapsbalett för barn och ungdom i åldrarna 3-17 år. Balettskolan håller till på Subtopia, Alby. 
Webb: http://www.vackrarosen.se/
För mer information ring Natalia Wrighed 08-531 752 31 (kvällar) eller maila: nataliawrighed@yahoo.se

Botkyrka Danssällskap
Tel: 08-531 817 11

Senast uppdaterad 2017-02-01