image description

Fakta om Fittja

Fittja ligger naturskönt vid Albysjön i nordöstra Botkyrka. Här bor drygt 7000 personer i mestadels hyresrätter. Fittja är bland annat känt för Mångkulturellt centrum.

I Fittja finns bibliotek, samlingslokaler och konstgräsplaner. Vid Fittjaäng finns både både badhus och utomhusbad. Några minuters bilfärd från Fittja ligger Flottsbro skidanläggning. På Mångkulturellt centrum kan du ta del av utställningar, lyssna på föreläsningar, låna böcker på det egna biblioteket eller avnjuta vällagad vegetarisk mat i restaurangen.

I Fittja ligger också Botkyrkas största moské som stod klar 2007.  Fittjamoskén är den första moské i Sverige som är byggd till moské från grunden. Det höga tornet, den så kallade minareten, är 32.5 meter hög. Det är en av de högsta minareteterna i Europa.

Bostäder

Bebyggelsen består huvudsakligen av större kvarter med hyreshus grupperade kring tunnelbanestationen. Hyresvärdar är Willhem och det kommunala bostadsbolaget AB Botkyrkabyggen.
 
I de yttre delarna av Fittja finns gruppbyggda småhus. Andelen småhus är drygt 15 procent. Resten av byggnaderna är flerbostadshus. 
 

Kommunikationer

Med tunnelbanan kan du åka till centrala Stockholm på cirka 25 minuter. Ett väl utbyggt bussnät gör att du kan resa både till centrala Huddinge och Tumba på ett enkelt sätt.

Åker du bil tar resan cirka 20 minuter till centrala Stockholm.

 

Senast uppdaterad 2015-08-06