image description

Info om att boka lokaler

 
 
​​

Botkyrka kommun hyr ut idrottsanläggningar och lokaler i olika storlekar och för olika ändamål. Det är tillfälliga uthyrningar som du kan boka per termin eller per gång. Hur du gör för att boka kan du läsa nedan.

Så här gör du om du vill boka en anläggning eller lokal

Klicka på länken ”Interbook” i högerspalten. Du kommer då till Botkyrkas Interbook som är vår nya webbportal för bokningar, anläggningar och föreningar. Här hittar du alla bokningsbara idrottsanläggningar och skollokaler.

Bokningsförfrågan skapas och kontrolleras av lokalbokningen

När du hittat den tid och anläggning du är intresserad och skrivit in dina kontaktuppgifter skickas ett mejl med en bokningsförfrågan till lokalbokningen. Lokalbokningen kontrollerar då att lokalen fortfarande är ledig och skickar sedan ett svarsmejl till dig med ett bokningsbesked. Det är först när du fått detta som din bokning är giltig. Om lokalen inte är tillgänglig får du även besked om det och kan då göra en ny förfrågan.

Gör din bokningsförfrågan minst två vardagar före önskad tid

Lokalbokningen tar hand om din förfrågan så snart den kommit in men det kan ta upp till två vardagar innan du får ditt bokningsbesked. Bokningsbesked skickas måndag till torsdag mellan klockan 9.00 och 15.00 samt på fredagar och dagar före helg mellan klockan 9.00 och 11.30. Under helger skickas inga bokningsbesked.

Föreningar har egen inloggning i Interbook

Föreningar och andra som bokar mycket kan få en egen inloggning till Interbook. Alla uppgifter om föreningen/kunden sparas då i systemet och behöver inte skrivas in vid varje bokning. Kontakta lokalbokningen om du vill ha en inloggning (kontaktuppgifter i högerspalten).
 
Föreningar som har en avbetalningsplan med kommunen och följer den har rätt att boka tider i samma omfattning som tidigare, men ska erlägga betalningen i förskott för de bokade tiderna. Undantaget är strötider (enstaka bokningar där sammanlagda lokalkostnaden understiger 1000 kr), som får bokas även utan förskottsfakturering.Föreningar som har skulder med avbetalningsplan och inte följer den avstängs från ytterligare bokningar av lokaler och anläggningar.
 
Evenemangsansökan

​Klicka på länken "Ansöka om evenemang" under "Jag vill" -menyn till höger. Fyll i och skicka in senast 4 månader innan önskat datum. Skicka via e-post till lokalbokningen@botkyrka.se​ så återkommer vi med besked. Beräknad handläggningstid är 1 månad. ​​

Dessa idrottsanläggningar och lokaler kan du boka i Interbook

Idrottsanläggningar

Sporthallar, gymnastiksalar och andra idrottsanläggningar som till exempel bollplaner, ishallar och styrketräningsrum.

Lokaler i skolor

Aula, matsal och skolsal. Lokalutbudet skiljer sig åt mellan de olika skolorna. Söker du speciallokal, som till exempel slöjd- eller hemkunskapssal, kontakta lokalbokningen.

Övriga lokaler

Kanslilokal, konferensrum och omklädningsrum.

Avgift för hyra av idrottanläggningar och lokaler

Klicka på "Avgifter för lokaluthyrning " under Läs mer till höger för att se aktuella avgifter.

Senast uppdaterad 2017-03-22