image description

Upplev Botkyrka AB

Upplev Botkyrka AB är ett av kommunen helägt dotterbolag med inriktning på upplevelseindustrin i Botkyrka kommun.

Företaget omsätter cirka 35 miljoner kronor och har cirka 25​ heltidsanställda. I företaget ingår central ledning samt anläggningarna Lida friluftsgård och Subtopia.
 

Lida Friluftsgård – för aktiv avkoppling

När det gäller äventyr för stora och små så är Lida friluftsgård för många stockholmare skolutflykternas klassiska resmål. Friluftsgården är öppen året runt och är belägen 5 kilometer söder om Tullinge station. Skogsmulle och hans vänner Fjällfina och Laxe finns på Lida Friluftsgård. Alla tre har varsin naturstig samt ett hjulspår för dig som har svårt att ta dig fram i kuperad terräng.
 
På Lida Värdshus finns möjlighet att äta, fika, konferera eller övernatta i någon av de 36 bäddarna som finns tillgängliga. Varje år anordnas Lida Countryfestival och MBT-tävlingen Lida Loop. Här finns även en populär kyrka, 3 kilometer motionsspår, vandringsleder, omklädningsrum och bastu, äventyrslek, friluftsgolfbana, naturstigar, bad, skridskobana, konstsnöbesprutad pulkabacke, skidbacke och skidspår.
 

Subtopia – det rymliga förortsparadiset

Subtopia ligger i Alby, Botkyrka och är ett kreativt kluster som samlar ett femtiotal organisationer inom kultursektorn. Verksamhetens kärna ligger i skärningspunkten mellan kultur, utbildning, näringsliv och socialt engagemang.
 
Här finns cirkus, gatuperformance, film, radio, musik, dans, konst med mera. Subtopia driver projekt som syftar till att stödja och utveckla kultur och kreativt entreprenörskap. Alla projekt är samarbeten antingen med någon av de 50 aktörer som finns i huset eller med organisationer både i närområdet och internationellt.
 
Subtopia producerar kulturevenemang så som festivaler, föreställningar och seminarier. Subtopia erbjuder även kreativa konferenser och lokaler för fester, repetitioner och andra evenemang.
 

Senast uppdaterad 2016-01-18