image description

Borgerlig vigsel

I Botkyrka kan ni gifta er borgerligt. Normalt sker vigseln på fasta tider i kommunalhuset i Tumba eller på Tullinge medborgarkontor. Vigseln är kostnadsfri om en av er bor i Botkyrka.

Vad behöver ni?

  • Intyg om hindersprövning som ni beställer hos Skatteverket. Intyget får inte vara äldre än 4 månader.
  • Två vittnen som närvarar vid vigseln. Namn och adress på vittnen anmäler ni när ni bokar vigseln. Har ni inte två vittnen som kan närvara, kan kommunen ordna det, om vigseln sker under ordinarie tider.
  • Legitimation på er båda som gifter er och era vittnen.

När och var viger ni er?

Kommunen har fasta vigseltider måndagar kl 16.30-17.15 i kommunalhuset i Tumba och torsdagar kl 16.30-17.30 på Tullinge medborgarkontor i Tullinge centrum.
 
Efter överenskommelse med vigselförrättare kan vigseln äga rum på annan plats.

Kostnad

Vigseln är gratis om någon av er som ska gifta er är folkbokförd i Botkyrka. För övriga par kostar det 300 kr som betalas kontant i samband med vigseln.

Så bokar ni vigsel

För att boka tid med kommunens vigselförrättare, ring kontaktcenter 08-530 610 00, besök något av våra medborgarkontor eller få hjälp hos receptionen i kommunalhuset.

 

 

 

 

 

 

 

Fördjupad text

Religiös vigsel

Religiös vigsel kan göras i Svenska kyrkan eller i andra kyrkor och samfund som har vigselrätt. Kontakta Svenska kyrkan eller Kammarkollegiet för mer information.

Senast uppdaterad 2017-02-23