image description

Möt Botkyrkas kreatörer

Kreatörer i Botkyrka som har gått från idé till verklighet - ta del av deras berättelser.

Shakhlo Altieva - Författare till boken "Fittjakvinnors röster". Jag uppskattar att Botkyrka låter invånare utveckla sina idéer och förverkliga sina drömmar. Utan Kreativa Fonden skulle jag aldrig ha vågat skriva en bok. Jag tycker att Botkyrka är en kommun som är öppen för nya idéer och kreativitet!

Kvinna sitter i park

Fotograf: Tobias Fischer

Vicky Emmanovil och Nicole Eriksson - Expedition Botkyrka och Drömdeg. I samband med ett sommarjobb fick vi idén om hur Botkyrka kan bli renare. Expedition Botkyrka hjälpte oss att vidareutveckla vår idé som handlade om att underlätta sopsortering för olika människor. Vi fick medel från Drömdeg och utvecklade en sopsorteringsprodukt med färgkoder för att göra det mer pedagogiskt.

Två unga tjejer står med höga byggnader i bakgrunden

Fotograf: Tobias Fischer

 

 

 

 

 

 

 

Anders Lindholm - Vinnare Kreativa fonden. Mitt tips till alla Botkyrkabor med en idé som de vill förverkliga är: Ta steget! Det är väldigt kul att göra sakerna man brinner för och därför är det värt att sträva efter att utveckla sin idé. Man kan få bra tips och råd från
kommunen för att få hjälp att göra sin idé till verklighet.

Fotograf: Tobias Fischer

 

 

 

Fares Hamed - Botkyrkas banbrytare. Jag hörde ofta av olika människor att de hade bra idéer som de ville genomföra. Men de hade ingen aning om hur det skulle gå till och vilken hjälp de kunde få. Då fick jag idén till Botkyrkas banbrytare där förebilder och idécoacher fungerar som en brygga mellan personen som vill förverkliga sin idé och stödfunktionerna. Jag och en kompis presenterade idén för Botkyrka kommun och vi fick hjälp att söka medel från Tillväxtverket för att göra ett pilotprojekt.

En ung man tittar på byggnad

Fotograf: Tobias Fischer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Senast uppdaterad 2015-06-16