image description
Ungdomar som håller i diplom
Vinnare av förverkligarna 2014.​

Ung företagsamhet

​Botkyrka kommun tror på och vill stimulera ungas entreprenörskap och företagande. Ett sätt är att stötta utvecklingen av programmet Ung Företagsamhet på gymnasiet.

Förutom den obligatoriska utbildningen kompletterar kommunen UF med stöd till idéutveckling,  mentorsmatchning, pitchtävlingen ”Förverkligarna” och Guldgalan där framstående UF-elever prisas för sitt engagemang och driv under året. 

Ett möte med ett UF-företag under näringslivsdagen

Näringslivsdagen 2015 kryllade av driftiga människor. I nummer 15 av medborgartidningen Pejl går det att läsa om ett ungt företag på jakt efter stöd och rådgivning. Här är ett utdrag från artikeln:

I mässvimlet står fyra killar från Tullinge gymnasium med ett mål i sikte; att hitta en rådgivare.

 

Fyra killar som klättrar på en stor sten

Fotograf: Linn Arledal

Mikail Delen, George Svensson, Gustav Molander och Elias Dahlberg.

 

 

- Vi har en affärsidé och en affärsplan på gång. Nu behöver vi någon som kan hjälpa oss inför lansering och försäljning av produkten, säger George Svensson, marknadsföringsansvarig på ett UF-företag som ännu inte har något namn.

Efter en stunds minglande får de kontakt med näringslivsenheten i Botkyrka kommun som hjälper dem att hitta rätt. De unga entreprenörerna berättar entusiastiskt om sin idé, nämligen hur de kan förenkla SL-resenärers reseupplevelse med hjälp av ett chip och en app i telefonen. När gymnasiekursen Ung Företagsamhet är slut måste de avveckla företaget, men George insisterar på att de då kommer att starta upp företaget igen. Kanske med hjälp av rådgivaren som de hittade under mässan.

Näringslivsdagen var en riktig succé, säger Anna Anderberg, näringslivschef i Botkyrka kommun. Kvällen andades entusiasm och framtidstro, och företagarna verkade njuta av att umgås och knyta nya kontakter. Näringslivsdagen kommer vara ett återkommande arrangemang och vi kommer att fortsätta utveckla konceptet tillsammans med det lokala näringslivet.

Senast uppdaterad 2016-01-19