image description

Bli YAP-stödperson

Vill du göra skillnad? Gillar du att vara med och jobba med ungdomar? Just nu kan du anmäla intresse att bli YAP-stödperson. Här hittar du information om hur du gör för att anmäla intresse för att bli YAP-stödperson.

 

Fotograf: Tobias Fischer

Ninwaja Mosche, YAP-stödperson, Tor Löfgren, YAP-samordnare och Katarina Kasto, gruppledare för YAP

 

 

Vi söker YAP-stödpersoner till de barn och ungdomar som har störst behov av extras stöd i vardagen. Vi söker dig som är engagerad i Botkyrka och vill hjälpa kommunens ungdomar till en bättre framtid. Som stödperson kommer du att vara en del av del av Botkyrka YAP.

YAP är en välbeprövad internationell modell som fokuserar på de ungas egna styrkor, lösningar och idéer. Du får en unik erfarenhet, kostnadsfri utbildning, löpande stöd och ersättning för din tid. Framförallt kommer du att göra stor skillnad. De barn och ungdomar som kommer att erbjudas en YAP-stödperson har olika bakgrund och deras problem varierar stort. Gemensamt är att de har svårt att klara vardagen. Svårigheterna kan handla om skola, hemförhållanden eller fritid. Tillsammans med den unga kommer du att planera och genomföra aktiviteter. Den ungas egna intressen och vilja ska i stor utsträckning styra planeringen. Du ska vara en vuxen, trygg och pålitlig person. Du kan till exempel stötta den unge att komma till skolan, vara en samtalspartner och ett bollplank eller tillsammans med den unge hitta ett meningsfullt fritidsintresse. Du följer barnet eller ungdomen intensivt under 6 månader, i upp till 15 timmar varje vecka.

Vem kan bli YAP-stödperson?

Vi söker dig som har ett samhällsengagemang och som vill göra skillnad för närområdet och dess unga. Du har god lokalkännedom och ett brett nätverk, eller är intresserad av att skaffa dig just det. Du har antagligen erfarenhet av ideellt engagemang eller arbete med ungdomar och barn, till exempel från en kultur- eller idrottsförening. Kanske är du student eller pensionär, arbetar oregelbundna arbetstider eller har tid på kvällar och helger. Vi ser gärna dig som är flerspråkig som sökande. Du ska vara minst 20 år gammal.

Vi rekryterar vi fler YAP-stödpersoner ett par gånger per år. Nästa rekrytering pågår under perioden 23 januari till 12 februari 2017. Här nedan hittar du information om vad en intresseanmälan ska innehålla.

Tveka inte att höra av dig

Om du har frågor är du välkommen att kontakta någon av oss som arbetar med YAP om du har. Du kan också kontakta oss och tala om att du är intresserad så mailar vi dig när det är dags för nästa rekrytering. Våra kontaktuppgifter hittar du här till höger.
 

Just nu söker vi fler YAP-stödpersoner!

Det här vill vi att din intresseanmälan ska innehålla:

  • Personuppgifter med namn, adress, telefonnummer, e-postadress och personnummer

  • Ett personligt brev där du berättar om dig själv, dina erfarenheter av barn, unga eller familjer samt varför du är intresserad av uppdraget som YAP-stödperson

  • Utbildningar och kurser; vad, när och vilken skola

  • Tidigare arbeten; vad när och vilken arbetsgivare

  • Engagemang i föreningar, organisationer eller liknande

  • Språkkunskaper

  • Körkort

  • Datorkunskaper

Listan kanske känns lång och omfattande, men skicka in det du har. Du kanske är precis den vi söker!

Maila din intresseanmälan till: botkyrkayap@botkyrka.se

Välkommen att höra av dig!

 

Senast uppdaterad 2017-01-25