image description

Rekrytering av och utbildning för YAP-stödpersoner

Med jämna mellanrum söker vi fler YAP-stödpersoner och under perioden 23 januari - 12 februari 2017 är det dags igen. Här hittar du information om hur rekryteringen går till.

Fotograf: Tina Trygg

Några av våra YAP-stödpersoner

 

Rekryteringen av YAP-stödpersoner sker i tre steg. Det första steget är en individuell intervju där vi som samordnare och projektledare vill få en så god bild av alla intresserade som möjligt. Vi vill veta mer om intressen, utbildning och erfarenheter.

Nästa steg är en gruppintervju där vi vill se hur de intresserade kan använda sig av ett styrkebaserat förhållningssätt, av kritiskt tänkande och diskussionsförmåga.

Sista steget i rekryteringen är vår utbildning. Nästa utbildningstillfälle sker i slutet på februari. Utbildningen innefattar fem tillfällen. Den här gången kommer dagarna att ligga på helgdagar, kvällar och en eller flera vardagar. Utbildningen handlar bland annat om:

  • Hur YAP fungerar, i Botkyrka kommun och internationellt
  • Hur vi arbetar styrkebaserat
  • Information om socialtjänsten och om de lagar som berör oss som arbetar i Botkyrka YAP
  • Ramar och gränser för uppdraget och för rollen som YAP-stödperson
  • Hur vi arbetar med en ungdoms familj och nätverk
  • Hur man dokumenterar sitt arbete

Utbildningen består av föreläsningar, diskussioner, grupparbeten och workshops. Vi bjuder på lunch och fika.

Vill du anmäla ditt intresse? Sök under perioden 23 januari till 12 februari 2017

Ett par gånger per år rekryterar vi fler YAP-stödpersoner. Under rubriken Bli YAP-stödperson hittar du mer information om hur du gör för att anmäla ditt intresse. Tveka inte att kontakta oss om du har frågor. Skicka din intresseanmälan till botkyrkayap@botkyrka.se
 
 

 

Senast uppdaterad 2017-01-23