Störningsinformation:
Eldningsförbud från torsdag 13 augusti kl. 12.
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Årets pedagoger 2019
– Jessica Krebs och John Pettersson

Jessica Krebs och John Pettersson

Foto: Anders Löwin

Botkyrka kommun har för första gången delat ut utmärkelsen ”Årets pedagoger”. Först ut som pristagare till det ärofyllda priset är Jessica Krebs, Broängsskolan och John Pettersson, Skyttbrinks gymnasium. Jessica och John får diplom, blommor och 10 000 kr. Priset delades ut i samband med festivalen ”Vi är Botkyrka” i Hågelbyparken.

Jessica Krebs, Broängsskolan

Jessica Krebs, Broängsskolan. Foto: Anders Löwin.

Så här säger Jessica Krebs, förstelärare Broängsskolan, efter att hon fått utmärkelsen

Det här betyder jättemycket för mig! Det känns stort att få en sådan bekräftelse på att det arbete man gör betyder något och att man når fram. Det känns extra bra att det är mina underbara elever och deras anhöriga som har nominerat mig.

Läs en intervju med Jessica och juryns motivering. (länk)

John Pettersson. Skyttbrinks gymnasium

John Pettersson, Skyttbrinks gymnasium. Foto: Anders Löwin

John Pettersson, programansvarig för bygg- och anläggningsprogrammet vid Skyttbrinks gymnasium, säger att

En bra pedagog ska känna ansvar för sitt arbete, vara strukturerad, initiativrik och fantasifull. Man ska kunna se var eleven är i sin utveckling, kunna tänka utanför ramarna och ha ett mycket stort hjärta.

Läs en intervju med John och juryns motivering. (länk)

Årets pedagoger

Årets pedagoger är en utmärkelse som utbildningsnämnden i Botkyrka delar ut för första gången 2019. Priset ska lyfta fram pedagoger som goda förebilder och inspiratörer. Målet är att långsiktigt öka kvalitéten i kommunens förskolor och skolor. Pedagoger kan nomineras till priset av vårdnadshavare, kollegor, chefer eller elever. En jury utser sedan vinnarna enligt kriterier som beslutats av utbildningsnämnden.

Priset överlämnades av utbildningsnämndens ordförande Emanuel Ksiazkiewicz (S) som säger att

En bra lärare kan betyda nästan allt för en elevs skolframgång och det är viktigt att vi uppmärksammar våra lärares hårda arbete och engagemang.

Anette Älmdalen är tillförordnad utbildningsdirektör och läste upp juryns motiveringar i samband med prisceremonin. Hon säger att

Varje dag pågår ett fantastiskt arbete i våra förskolor och skolor. Årets pristagare är lysande exempel på detta. Både Jessica och John är mycket betydelsefulla förebilder, både för elever och kollegor.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 augusti 2019