Störningsinformation:
Eldningsförbud från torsdag 13 augusti kl. 12.
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Nu kan du rösta i EU-valet!

Bild på EU flaggan och en hand som lägger en röst i en låda.

Från och med i dag kan du förtidsrösta i EU-valet.

Söndagen den 26 maj är det val till Europaparlamentet i Sverige. Men redan från och med idag kan du förtidsrösta på flera platser i Botkyrka.

Europaparlamentet beslutar om många viktiga frågor som påverkar ditt liv i Botkyrka. Många lagar som gäller i Sverige kommer från EU. I valet väljer medborgarna i EU:s medlemsländer vilka som ska representera dem i parlamentet de kommande fem åren.

Vill du påverka vilka som ska bestämma i EU:s riksdag? Tycker du att miljön, klimatet, demokrati, mänskliga rättigheter, Europas framtid eller ekonomi är viktiga frågor? Då ska du rösta i EU-valet!

Du kan förtidsrösta på medborgarkontoren i Alby, Fittja, Hallunda och Tumba, eller i biblioteket i Tullinge. Du kan också rösta i Vårsta på Mötesplats Grödinge samt i våra mobila röstningslokaler.

Tre mobila enheter kommer att åka runt till centrala platser i kommunen, bland annat till Hornbach, kommunala verksamheter, och till ICA Maxi. Ser du den tillfälliga vallokalen, passa på att rösta! Det går även att förtidsrösta i hela Sverige.

Det är viktigt att du tar med dig legitimation och röstkort. Senast den 8 maj ska alla röstberättigade ha fått ett röstkort i brevlådan. Det är enkelt att rösta och det tar inte mycket tid. Har du glömt att ta ditt röstkort med dig kan personalen på plats hjälpa dig och skriva ut ett röstkort.

botkyrka.se/euval finns information om hur, var och när man kan rösta i Botkyrka, samt länkar till partiernas EU-sidor och den politik de vill driva.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 8 maj 2019