Störningsinformation:
Eldningsförbud från torsdag 13 augusti kl. 12.
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Botkyrkas unga företagare firades på Guldgalan

Årets företag Easy Reader UF uppställda med diplom och blommor.

Årets företag Easy Reader UF - Adam Sverin, Hampus Myrvang, Joshua Wan, Markus Frostell, Ossian Rydhamn och Henrik Brunsärn.

För tionde året i rad arrangerades Guldgalan där duktiga ungdomar vid kommunens gymnasieskolor prisas för sitt arbete med UF-företag. Den 15 maj var det finlunch och högtidlig prisutdelning vid Xenter i Tumba.

Guldgalan är till för de elever som under året drivit UF-företag som en del av sin gymnasieutbildning. En jury med representanter från bland annat det lokala näringslivet och Botkyrka kommun utser vinnare i kategorierna Årets företag och Årets innovation. Dessutom utser varje gymnasieskola en vinnare för Bästa UF-prestation på skolan.

Ung företagsamhet innebär att gymnasieelever i hela Sverige får starta, driva och avveckla ett UF-företag under ett läsår. Lärare i skolan fungerar som handledare. Att driva UF-företag ger eleverna möjlighet att göra verklighet av en idé. De får erfarenhet av att sälja en produkt, att presentera företaget i olika sammanhang och att delta i mässor. I Botkyrka kommuns gymnasieskolor är det elever som går sista året på ekonomiprogrammet, handelsprogrammet och individuella valet som får möjlighet att starta ett företag.

Pristagare 2019


Årets UF-företag - Easy Reader UF

Adam Sverin, Hampus Myrvang, Joshua Wan, Markus Frostell, Ossian Rydhamn och Henrik Brunsärn har tagit fram en bokhållare som ser till att sidorna inte viks ihop när man håller boken med en hand.

Motivering: Easy Reader har löst ett dagligt problem för pocketläsare och samtidigt utvecklat en väl designad produkt av återanvändbara plastrester. En produkt som tar hänsyn till såväl miljö som den cirkulära ekonomin.

Vi har verkligen fått prova på hur det är att driva ett företag. Det har varit en resa och vi har lärt oss mycket, säger Ossian Rydham.

Årets innovation - Safe Key UF

Oskar Nilsson, Josef Norling och Pontus Onsfalk har tagit fram ett fodral i metall för keyless bilnycklar. Fodralet minskar risken för bilstölder.

Motivering: Safe Key UF har tagit fram en tekniskt viktig och efterfrågad produkt för en köpstark målgrupp. Produkten är funktionell och har stor potential vad gäller utveckling av design och material för att tillgodose kundönskemål.

Vi har gjort misstag men hela tiden fortsatt att kämpa, säger Josef Norling.

Safe Key UF uppställda med diplom och blommor

Safe Key UF - Oskar Nilsson, Josef Norling och Pontus Onsfalk

Årets insats på Tullinge gymnasium - Breathe UF

Ellen Bergquist, Teresia Österberg och Josefine Stenhede har tagit fram en tjänst för att identifiera och hantera stress i syfte att undvika psykisk ohälsa bland ungdomar.

Motivering: Med engagemang och hjärta får Breathe UF skolans pris för Årets insats.

Vi har utvecklats mycket. Vi vågar mer, tar mer plats och är bättre på att samarbeta, säger Ellen Bergquist.

Ellen Bergquist och Teresia Österberg med diplom och blommor

Breathe UF Bergquist och Teresia Österberg

Årets UF-elev på Tumba gymnasium - Rebecca Zeito

Fransarbybecca UF är ett tjänsteföretag som utför olika typer av fransförlängningar.

Motivering: Rebecca utses till Årets UF-elev för sitt enastående arbete med företaget.

Bästa marknadsföring S:t Botvids gymnasium - Tibella Ergun

Life charger UF

Motivering: Tibella har, genom målmedvetet och gediget arbete, med framgång arbetat med marknadsföring och kundrelationer via sociala medier, vilket lett till försäljningsframgångar.

Ett stort grattis till pristagarna!

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 maj 2019