Störningsinformation:
Eldningsförbud från torsdag 13 augusti kl. 12.
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Malmsjö skola bötfälls

Malmsjö skola

Malmsjö skola

Förvaltningsrätten har beslutat om att döma ut ett vitesbelopp på 800 000 kr för Malmsjö skola. Domen grundar sig på tidigare tillsyn från Skolinspektionen. – Det är tråkigt att få den här typen av besked där det är en sådan lång fördröjning efter tidigare tillsyn och där innehållet inte längre är aktuellt, säger Kenny Fredholm, verksamhetschef grundskola.

Malmsjö skola har fått två vitesförelägganden från Skolinspektionen; ett i juni 2018 på 900 000 kr och det andra i maj 2019 på 1 600 000 kr. Detta på grund av att man inte ansett att skolan kommit tillrätta med brister som påtalats. Den 26 augusti 2019 ansökte Skolinspektionen om utdömande av det första vitesföreläggandet. Det tidigare vitesföreläggandet var på 900 000 kr men beloppet sänktes till 800 000 kr då Skolinspektionen ansåg att vissa brister avhjälpts. Den 19 maj 2020 dömde förvaltningsrätten ut vitesbeloppet på 800 000 kr.

Förvaltningsrättens beslut baseras på hur situationen såg ut då Skolinspektionen ansökte om utdömande av vite. Vid den här tidpunkten arbetade skolan fortfarande med att rätta till alla brister. Skolinspektionen ansåg då att skolan hade vidtagit åtgärder men att de inte var tillräckliga.

Det andra vitesföreläggandet på 1 600 000 kr har Skolinspektionen valt att inte gå vidare med som det ser ut i nuläget.

Så här säger Skolinspektionen till tidningen Mitti:
– Man har vidtagit kraftfulla åtgärder och kommit till rätta med flera brister, säger Renata Grelak, inspektör från Skolinspektionen som tror att skolan är på rätt väg.

Kenny Fredholm, verksamhetschef grundskola:
– Det är tråkigt att få den här typen av besked där det är en sådan lång fördröjning efter tidigare tillsyn och där innehållet inte längre är aktuellt. Skolan har jobbat målmedvetet med att göra förbättringar och gjort kraftfulla insatser inom de bristområden som Skolinspektionen lyft. I det senaste beslutet fick vi också godkänt på majoriteten. Jag anser att vi har en bra skola i dag men ska självklart följa upp till Skolinspektionen där de fortfarande har frågeställningar.

Läs mer här: https://www.botkyrka.se/arkiv/nyhetsarkiv/nyheter-startsida/2020-05-06-skolinspektionen-godkanner-grindtorpsskolan-pa-alla-punkter-men-fortsatt-tillsyn-av-malmsjo-skola.htmllänk till annan webbplats

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 maj 2020