Störningsinformation:
Eldningsförbud från torsdag 13 augusti kl. 12.
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Naturskolan

Välkommen till Naturskolan!
Vi består av två verksamheter:
Fältbussen och Naturpedagogiskt Centrum.

En naturskola är inte en plats utan ett arbetssätt. I Botkyrka kommun arbetar naturskolan främst med elever i från förskolan och grundskolan och deras pedagoger. Vi har också verksamhet för kommunens naturvetenskapliga gymnasieklasser, svenska för invandrare och allmänheten. Vi är medlemmar i Naturskoleföreningen som är ett forum för Sveriges alla Naturskolor.

Fältbussen

Botkyrka kommun har sedan 1988 en rullande naturskola: "Fältbussen". Fältbussen är en specialinredd buss med både sittplatser och biologiskt laboratorium. Verksamheten ska visa vägen in i naturen. Besökare får på ett lärande sätt kunskap om naturen, förståelse för alla dess värden samt inspireras att ge sig dit. Vi vill ge deltagarna en positiv känsla för hemkommunen och dess natur. Vår huvudverksamhet är att arbeta årskurs 5.

Naturpedagogiskt centrum

Vår uppgift är att stimulera och stödja förskolans och skolans arbete för en hållbar utveckling i den nya läroplanens anda. Vi arbetar praktiskt med alla NO ämnen. Vi håller även kurser i NTA och organiserar denna verksamhet i kommunen.

Vi har en jättefin naturskolelokal som ligger i Storvretsskolan i Tumba men arbetar mycket med uppsökande verksamhet.

Kontakt

Naturpedagogiskt Centrum
Storvretsskolan

Besöksadress:
Odlingsvägen 36

Postadress:
147 50 Tumba

Skriv ut
Senast uppdaterad: 28 augusti 2019
Barn & utbildning