Stäng meddelande

Byta skola

Nyinflyttad eller byta skola?

I vår e-tjänst kan du när som helst under året ansöka om skolplats för ditt barn om du är nyinflyttad till kommunen eller ansöka om skolbyte om ditt barn redan har en skolplacering.
Bytesansökan gör du genom att logga in på vår e-tjänst. Du ansöker om byte under ”Min sida”, ”Mina placeringar” och länken ”Ansök om byte”. (Gäller även om ditt barn har en skolplacering utanför kommunen och vill byta till en skola i Botkyrka.) Länkar till e-tjänsten finns längst ner på den här sidan.

Under juli och början av augusti har vi begränsade resurser att svara på din skolansökan. Alla ansökningar kommer att hanteras så fort skolornas expeditioner öppnar. Om du har frågor, kontakta skolan direkt.

Om ditt barn inte får önskad plats är det viktigt att du som förälder på nytt ansöker om byte av skola när nästa läsår börjar. Det är samma regler för byte av skola som vid skolval, det är inte ansökningstiden som styr utan relativ närhet.

Säga upp skolplats
Endast om ni ska flytta från kommunen så ska ni säga upp ert barns skolplacering. (Om ni bor kvar men vill byta skola ska ni göra ett BYTE.)

Detta gäller både om barnet går i en skola i Botkyrka eller i en skola i annan kommun.

Uppsägningen gör ni genom att logga in på e-tjänsten via länken nedan.

Ni säger upp platsen under ”Min sida”, ”Mina placeringar” och länken ”Säg upp platsen”.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 28 juni 2019
Barn & utbildning