Stäng meddelande

Skolval 2019

Barn som sitter med en lärplatta

Har du barn som ska börja i förskoleklass eller måste byta skola för att gå klart grundskolan 2019? Då måste du göra ett aktivt skolval för att kunna påverka vilken skola ditt barn kommer att börja i.

Vårt skolval är öppet från och med den 14 januari till och med 4 februari via vår e-tjänst. Det är viktigt att du samtidigt ansöker om fritidshemsplats och modersmålsundervisning.

Avstår du från att välja placeras barnet i en skola där det finns platser kvar. Vissa friskolor har blanketter men du ska ändå göra skolvalet via vår e-tjänstlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Har du svårt att välja skola?

Från och med i mitten på december 2018 kommer du att kunna se tider för grundskolornas Öppna hus här.

Vilka ska göra skolvalet?

Du ska göra ett aktivt skolval om:

  • ditt barn ska börja i förskoleklass.
  • ditt barn redan går i en skola i Botkyrka men måste byta skola för att gå klart resterande skolår i grundskolan.

Söka skola i annan kommun

Om du vill att ditt barn ska gå i skola (kommunal eller fristående) i en annan kommun vänder du dig direkt till den skolan.

Du måste också göra skolvalet i vår e-tjänst och kan då använda ”Övriga skolor (utanför Botkyrka kommun)” i urvalet för att tala om för oss vilken skola ditt barn kommer att gå i.

Nyinflyttad?

Om du kommer att flytta till Botkyrka 2019 kan du när som helst under året göra en ansökan via ”Sök grundskola” i vår e-tjänst. Skicka in en kopia på hyres- eller köpekontrakt där er kommande adress framgår, till skolval@botkyrka.se.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 24 november 2018
Barn & utbildning