Stäng meddelande

Gymnasievalet 2019

Närbild på glada ungdomar

Det är dags att välja vilket gymnasium du vill gå på hösten 2019. Förbered dig genom att gå på gymnasiemässan och gymnasiernas öppna hus. I Botkyrka har vi fyra kommunala gymnasier med ett brett och kvalitativt utbud av program. Mellan den 17 april och 15 maj kan du göra omval.

Vad vill du göra hösten 2019? Det är dags att välja program och gymnasieskola. Våga välja program och skola efter vad du tycker är kul och intressant. Då går det lättare. Varför inte välja ett yrkesprogram? Du kan få jobb direkt efter skolan eller läsa ämnen som gör att du kan fortsätta på högskolan.

Botkyrka kommuns skolor

Varför inte plugga i Botkyrka? Kommunen har fyra egna populära gymnasieskolor: Skyttbrink, S:t Botvid, Tullinge och Tumba. Skolorna har ett stort utbud av gymnasieprogram med hög kvalitet.

Sök plats

Du söker gymnasieplats på gymnasieantagningenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer information

I undersidorna till denna sida kan du läsa det viktigaste om gymnasievalet. Om du har frågor ska du prata med studie- och yrkesvägledaren (SYV) på din grundskola. Du kan också läsa på gymnasieantagningenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och skolverkets gymnasieinformationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 april 2019
Barn & utbildning