Stäng meddelande

Viktiga datum gymnasievalet 2019

Du som är bosatt i Stockholms län söker till gymnasiet genom att logga in på Gymnasieintagningens hemsida www.gyantagningen.se. Här är några viktiga datum inför gymnasievalet 2019. Missa inte heller skolornas öppna hus.

November 2018

22-24 november kan du gå på Gymnasiemässan i Älvsjö. Träffa representanter från olika gymnasieskolor och få svar på dina frågor. Alla Botkyrka kommuns gymnasieskolor finns på plats.

Januari 2019

Den 16 januari 2019 är första dagen för ansökan till gymnasiet på Gymnasieantagningenslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hemsida.

I mitten av januari får du som går i nian ett lösenord för inloggning hemskickat. Du behöver lösenordet ända fram till sommaren 2019. Du som inte går i skolan men är folkbokförd i Botkyrka kan få ett lösenord om du mejlar eller ringer till Gymnasieintagningen. Har du tappat eller glömt ditt lösenord kontaktar du Gymnasieantagningen via gyantagningen@ksl.se och ber om att få ett nytt lösenord. Ange namn och personnummer.

Februari 2019

Den 18 februari är sista dagen för ansökan till gymnasiet 2019.

April 2019

Du kan se det preliminära antagningsresultatet på Gymnasieantagningenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster från och med den 11 april på eftermiddagen.

Den 17 april öppnar Gymnasieantagningen för omval (du kan göra ändringar i din ansökan). Du kan till exempel ändra ordningen på dina val. Prata med din SYV om du är osäker på reglerna.

Maj 2019

Sista dag för omval är den 15 maj.

Juni 2019

Den 29 juni kan du se det slutliga antagningsresultatet på Gymnasieantagningenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om du sökt till gymnasiesärskolan kan du se antagningsbeskedet redan den 10 juni.

Läs noga hur du ska svara på beskedet.

Augusti 2019

I augusti påbörjar reservintagningen till lediga platser. Du kan då få erbjudande om plats på ett program du valt men tidigare inte kommit in på. Ibland händer det att vissa program inte startar på en skola. Om det händer på den utbildning du har kommit in på får du göra ändringsval utöver de tider som vi anger här.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 19 november 2018
Barn & utbildning