Störningsinformation:
Eldningsförbud från torsdag 13 augusti kl. 12.
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Gymnasieval 2020

Fyra glada ungdomar tittar in i kameran.

Det är dags att välja vilket gymnasium du vill gå på hösten 2020. Förbered dig genom ett besök gymnasiernas öppna hus. I Botkyrka har vi fyra kommunala gymnasieskolor med ett stort utbud av program. Du gör ditt gymnasieval mellan 16 januari och 17 februari 2020 på gymnasieantagningens ansökningswebblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vad vill du göra hösten 2020? Det är dags att välja program och gymnasieskola. Våga välja program och skola efter vad du tycker är kul och intressant. Då går det lättare. Varför inte välja ett yrkesprogram? Du kan få jobb direkt efter skolan eller läsa ämnen som gör att du kan fortsätta på högskolan.

Botkyrka kommuns skolor

Varför inte plugga i Botkyrka? Kommunen har fyra egna populära gymnasieskolor: Skyttbrink, S:t Botvid, Tullinge och Tumba. Skolorna har ett stort utbud av gymnasieprogram med hög kvalitet.

Sök plats

Du söker gymnasieplats på gymnasieantagningens antagningswebblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer information

I undersidorna till denna sida kan du läsa det viktigaste om gymnasievalet. Om du har frågor ska du prata med studie- och yrkesvägledaren (SYV) på din grundskola. Du kan också läsa på gymnasieantagningenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och skolverkets gymnasieinformationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 januari 2020
Barn & utbildning