Stäng meddelande

Svenskundervisning för invandrare (sfi)

Varmt välkommen till vår utbildning som ger dig nya kunskaper i det svenska språket.

När du läser utbildningen Svenska för invandrare (sfi) får du en grundläggande utbildning i svenska språket, för dig som inte har svenska som modersmål. Du kan läsa sfi från och med 1 juli det år du fyller 16 år. När du har studerat klart sfi ska du ha utvecklat din förmåga att skriva, läsa, lyssna och förstå svenska. Ett av de viktigaste målen är att du kan använda svenska språket för att på det mest effektiva sätter få fram ditt budskap i olika situationer.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Så söker du till SFI

 Du som är folkbokförd i Botkyrka kommun och har ett fullständigt personnummer kan ansöka till SFI.

För att börja läsa på SFI behöver du anmäla dig. Det gör du genom att fylla i vår i vår webanmälanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Behöver du hjälp är du välkommen att besöka vår reception. Du kan också besöka något av kommunens medborgarkontor.

Du som har uppehållstillstånd i ett annat EU-land men ännu inte fått ett svenskt personnummer måste komma och göra din ansökan på plats i vår reception.

Bor du inte i Botkyrka kommun?

Om du inte bor i Botkyrka kommun måste din hemkommun godkänna att du läser i Botkyrka. För att få göra detta behöver du fylla i en särskild blankett som du sen skickar till din hemkommun. Blanketten finns längs ner på sidan som heter Om sfiöppnas i nytt fönster.

Undervisningen i SFI sker hos Botkyrka vuxenutbildning, Gröndalsvägen 20, i Tumba.

 

Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 mars 2018
Barn & utbildning