Störningsinformation:
Eldningsförbud från torsdag 13 augusti kl. 12.
Dölj meddelande
Stäng meddelande

SFI- park och trädgård

Kursen riktar sig till dig som är intresserad av en framtid inom park- och trädgårdsskötsel. Efter kursen kan du bland annat få arbete i en kommun, ett privat företag eller kyrkogårdsförvaltning. Du läser sfi och fyra olika gymnasiala kurser på temat park- och trädgård

UTBILDNINGENS MÅLGRUPP

Om du har kommit till Sverige från ett annat land och är intresserad av att arbeta inom trädgårdsbranschen i Sverige är det här en utbildning för dig.

MÅLET MED UTBILDNINGEN

När utbildningen är klar ska du ha uppnått följande mål:

• Lärt dig svenska språket för att aktivt kunna delta i arbetslivet och samhället i stort.

• Fått kunskaper i växtkunskap, skötsel av utemiljöer, beskärning och trädvård och trädgårdsodling/plantskoleväxter.

Nivån på studierna i svenska är SFI kurs C och D. Yrkeskurserna är på gymnasial nivå. När du nått kursmålen för respektive kurs får du ett betyg.

FORMEN FÖR UTBILDNINGEN

SFI park och trädgård har lektionsundervisning varvat med praktisk träning. En sfi-lärare och en trädgårdslärare arbetar tillsammans både i lektionssalen och utomhus. Kursen håller på i ett år. Kursen finns i Gula Villan i Alby och är ett samarbete mellan Vux 5 (Botkyrka, Huddinge, Salem, Södertälje och Nykvarn), Skillebyholm och Boodla. Kursstart 2 mars 2020.

Ansökan

Du är välkommen att ansöka via nedanstående blankett. Du som är folkbokförd i en annan kommun än Botkyrka, lämnar in ansökan till din hemkommun. Du som bor i Botkyrka kommun kan lämna in din ansökan i receptionen i Vuxenutbildningen eller ta kontakt med:

Stefan Cepeda

Tel: 072-7476400

Epost: Stefan.cepeda@botkyrka.se


Skriv ut
Senast uppdaterad: 10 januari 2020
Barn & utbildning