Störningsinformation:
Eldningsförbud från torsdag 13 augusti kl. 12.
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Svenska för dig som vill starta och driva företag

 

Utbildningen Svenska för entreprenörer (SFE) vänder sig till dig som är nyanländ och vill studera i ett högt tempo tillsammans med andra som är intresserade av entreprenörskap och företagande.

 

 

Utbildningens målgrupp

Om du har kommit till Sverige från ett annat land, och vill veta mer om hur det är att starta och driva företag i Sverige och samtidigt läsa sfi så är Svenska för entreprenörer (SFE) rätt utbildning för dig. Utbildningen är kostnadsfri och alla som bor i Stockholms län kan söka.

Målet med utbildningen

När utbildningen är klar ska du ha uppnått följande mål:

  • lärt dig svenska språket på en grundläggande nivå för att aktivt kunna delta i arbetslivet och samhället i stort
  • skapat och presenterat en personlig affärsplan och hittat strategier för att på ett effektivt sätt få fram ditt budskap
  • fått kunskaper och verktyg för hur du går till väga för att framgångsrikt starta och driva företag i Sverige

Nivån på studierna i svenska är Svenska för invandrare (sfi) C och D samt Svenska som andraspråk (sva) grundläggande. När du uppnår kursmålen för respektive nivå får du ett betyg. Din SFE-examen tar du när du har fått betyg i sva grundläggande och presenterat din affärsplan. Då får du ett diplom som intygar att du har läst Svenska för entreprenörer.

Formen för utbildningen

SFE har lektionsundervisning som är lärarledd, expertföreläsningar, seminarier, studiebesök, projektarbeten och övningar. Vi lägger stort fokus på att du ska bygga upp nätverk med viktiga aktörer som myndigheter, organisationer och företag. I vårt samarbete med PA Consulting erbjuds du möjligheten att få en professionell mentor som cochar dig i ditt företagande. Du får också varje vecka träffa volontärer från Rotary som har lång erfarenhet inom företagande och entreprenörskap. Vi samarbetar också med Nyföretagarcentrum i Botkyrka/Huddinge.

Entreprenör i Sverige

Vi samarbetar med Start Up Stockholm kring entreprenörskap i Sverige. I kursen ingår workshops tillsammans med Start Up Stockholm som ger dig verktygen att växa som entreprenör. Du får även ta del av seminarier som arrangeras av Start Up Stockholm. Vi deltar även i ESF-projektet Entreprenör i Sverige tillsammans med sju andra kommuner i Stockholms län. Läs mer om Start Up Stockholm här: www.startupstockholm.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ansökan

Du som bor i Stockholmsregionen är välkommen att söka till Svenska för entreprenörer som är en kostnadsfri utbildning. Kursen startar var femte vecka. Om du bor i en annan kommun än Botkyrka behöver du få godkänt av din hemkommun. Ansökan hittar du nedan.

Hur länge och i vilken takt du studerar anpassas efter dina behov. Samma CSN-regler gäller som för vanliga kurser i sfi och sva.

Kontakt

Vill du veta mer om Svenska För Entreprenörer eller behöver hjälp att söka är du välkommen att kontakta koordinator Stefan Cepeda.

E-post: stefan.cepeda@botkyrka.se

Telefon: 072-747 64 00

Följ oss på instagram: @sfe_botkyrkaSkriv ut
Senast uppdaterad: 19 februari 2020
Barn & utbildning