Störningsinformation:
Eldningsförbud från torsdag 13 augusti kl. 12.
Dölj meddelande
Stäng meddelande
Förskolebarn med lärare

Förskolor i fristående regi

Förskolan är den första skolformen. Den vänder sig till barn från ett års ålder och fram till att barnet börjar förskoleklass vid sex års ålder.

Barnen i förskolan ska få en god pedagogisk verksamhet som är både rolig, trygg och lärorik. Förskolan är inte obligatorisk. Du väljer om ditt barn ska gå i förskola. Barn kan börja i förskolan vid olika åldrar och delta under olika lång tid. 
Via menyn till höger hittar du kontaktuppgifter och information om de privata förskolor som finns i Botkyrka.

Viktigt att veta vid ansökan till förskola eller pedagogisk omsorg i privat regi

Förskolor eller pedagogisk omsorg i privat regi har inte samma krav att erbjuda placering inom garantitiden på 4 månader såsom kommunala förskolor har. Det är därför viktigt att du kontaktar sökt förskola eller pedagogisk omsorg för att få veta om lediga platser finns.

Om lediga platser inte finns och du istället vill bli erbjuden en kommunal förskola ska du meddela detta till Medborgarcenter.

När ett erbjudande blir utskickat och besvarat stängs ansökan ner. Om du vill stå kvar i kön för att byta till en förskola eller pedagogisk omsorg i privat regi, när de har tillgängliga platser, behöver du göra en bytes ansökan via e-tjänsten.

Om du vill stå kvar i kön till förskola eller pedagogisk omsorg i privat regi och är beredd att vänta tills de kan erbjuda plats, kan du meddela Medborgarcenter. Du blir då inte erbjuden en kommunal förskola inom garantitiden på 4 månader utan erbjuds plats på den önskade förskolan/pedagogiska omsorgen först när de har möjlighet att ta emot ditt barn.

Medborgarcenter 08 53061000 eller medborgarcenter@botkyrka.se

 

Fittja
Hallunda-Norsborg
Tullinge
Tumba
Vårsta-Grödinge
Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 december 2019
Barn & utbildning