Stäng meddelande

Mattelekförskolan

Mattelekförskolan är en liten familjär förskola. Vi ligger på Månstorpsvägen 14 i Tullinge. Förskolan har tre avdelningar med fin gård.

 Vår förskola är tvåspråkig, här får barnen en god start i det engelska och svenska språket samt matematik. Varje avdelning har minst en pedagog som har engelska som sitt hemspråk.

Målet är att förse våra barn med en förskola av hög kvalitet där engelska språket introduceras vid tidig ålder. Vi följer den svenska läroplanen för förskolor.

Enligt läroplanen ska förskolan arbeta för att varje barn utvecklar sin matematiska förmåga att föra och följa resonemang. Vi vill lyfta och medvetengöra matematiken för de yngre barnen. Matematik handlar om allt från att klättra i träd till att sätta på sig ett par fingervantar. När barnen sorterar, räknar och jämför, växer deras kunskaper kring olika matematiska begrepp.

Barnen ska utveckla sitt intresse för matematik spontant och dagligen, alltså i leken och i den pedagogiskt styrda verksamheten.

Många glada skratt och glada minnen, en stark självkänsla och en positiv självbild vill vi att barnen ska få med sig från sin förskole tid på vår förskola. Vi tillbringar en stor del av dagen utomhus. Här har barnen möjlighet att leka, utforska naturen och utveckla sin grovmotorik.

Ni är också välkomna att komma på visning. Ring för att boka en tid!

Det går att ansöka plats till förskolan via Botkyrka kommuns e-tjänst.

Välkommen att ringa eller maila oss!

Elisabet eller Athena

073-922 00 98 eller Tel. 070-756 06 11

e-post: elisabet.kiprianidou@live.se

athenakousi@hotmail.com

www.mattelekforskolan.selänk till annan webbplats

Skriv ut
Senast uppdaterad: 17 september 2018
Barn & utbildning