Dans

Botkyrka kommun har ett brett utbud av dans. Det består framförallt av projekt och dansföreställningar för skolklasser, kurser på Kulturskolan samt festivaler och öppen verksamhet.

Botkyrka Dancecamp 1, 2 november kl. 12-18 på Riksteatern

Dancecamp botkyrka

Anmäl dig här:

http://tiny.cc/botkyrkadancecamplänk till annan webbplats

Det är gratis, men anmälan är bindande och maxantal är 100 personer.

Schema

Sahar TakIimi

Är en av grundarna i dansgruppen LACES, är medlem i DancehaIIkoIIektiven Verbnation samt Danca FamiIy. Med Hiphop som grund och DancehaII som speciaIitet, har hon tränat med de största inom dansscenen i Jamaica, New York och Europa. När hon inte undervisar, showar och arbetar hon med diverse konstnärIiga projekt. Sahar har tiIIsammans med sin dansgrupp LACES varit med och utvecklat “Afro Caribbean Fusion”, en mix av den jamaicanska Dancehallen och olika Väst- och Centralafrikanska danser. LACES är för närvarande aktueII med dansförestäIIningen Passwor(I)d, en samhäIIskritisk uppsättning där poesi, fiIm och dans vävs samman.

Anita Basha

Är utbildad på Danshögskolan med inriktning Hiphop. Hon har tagit proffsklasser i USA och Paris och jobbar med den urbana hiphopkulturen i Sverige, i samarbete med Streetstar. Hon utvecklar och formar elit och proffsdansare.
”Mina starka egenskaper som pedagog, är att arbeta med dynamiken, styrkan och känslan.”

Blaakow

Är en dansare från Paris. Han har undervisat Dancehall i 5 år och han är den första internationella Dancehallärare som spred Afro i hela världen. Han kommer ursprungligen från centrala Afrika. För 3 år sen bestämde han sig för att ändra vissa regler och blanda Afro och Dancehall, vilket gör en hel del människor att öppna ögonen för afro kultur och börja dansa och undervisning Afro & dancehall.
"Afro i mitt blod, Dancehall i mitt hjärta"

Batalla

Är född och uppvuxen i Colombia. Batalla har sedan barndom, en enorm kärlek till Latinamerikanska danser som Salsa, Bachata och Merrengue, men har också arbetat med urbana danser som Hip Hop, House och Popping. Efter att ha flyttat till Tyskland, växte intresset för Hip Hop.
Efter VM-framgång Düsseldorf 2011, har Batalla blivit en välkänd på dansscenen. Han har blivit inbjuden till olika länder över hela världen för att dansa, undervisa och vara domare.

Om du har frågor, kan du maila: dynastydancehall@gmail.com

Botkyrka har ett samarbetsavtal med Riksteatern. Verksamheterna ska gemensamt vända sig mer lokalt till organiserade och icke organiserade, för att stärka ungas trygghet, självständighet, kreativa och positiva utveckling. Det sker framförallt genom två spår.

Läs om fler aktuella dansarrangemang:

Botkyrka Kulturskola

P​å Botkyrka kulturskola kan du välja på en rad olika dansstilar. Drömmer du om att dansa på en stor scen eller vill du dansa för din egen skull och få tillfälle att dansa med andra i din ålder? Våra välutbildade danspedagoger har kunskap att hjälpa dig vidare i din dansutveckling från den nivå DU befinner dig på. Vi KAN dans och vet hur du på bästa sätt tränar din kropp för att kunna använda dig av den och förebygga skador. Målet är att du ska utveckla din kroppskontroll, ditt formspråk och din känsla för musik och rytm. Dans är ett roligt, spännande, härligt och lustfyllt sätt att uttrycka sig på.

Vi har dansgrupper för barn och ungdomar, nybörjare och fortsättningsgrupper samt ett avancerat program för de elever som vill satsa lite mer på dansen. Varje termin avslutas med en dansföreställning eller dansuppvisning. Du är garanterad 12 lektionstillfällen per termin men oftast hinner det bli fler tillfällen då vi till stor del följer grundskolornas terminsupplägg. Du är garanterad 12 tillfällen per termin men oftast hinner det bli fler lektioner eftersom vi följer skolornas terminsupplägg.

Webb

Tel. 08-530 611 83 Scenskolan Fejm

Har du dansat mycket eller är du en nyfiken nybörjare? På våra danscirklar finns det plats för alla. Du får utveckla din dansteknik, utstrålning och stilkänsla samtidigt som du lär dig att utrycka dig genom dans. Några av de dansstilar du prövar är show, jazz, modern och street. Framförallt dansar vi tillsammans i grupp men det finns självklart också möjlighet att skapa och utveckla din personliga dansstil.

Webbsida: http://scenskolanfejm.selänk till annan webbplats

Telefon: 08-5990 7522, Sms:073-9607032

E-post: scenskolan.fejm@abf.se

Andra dansaktörer i Botkyrka:

Ebbas Dansskola

http://www.ebba.se/klubben/länk till annan webbplats

Funkykidz center

Funkykidz center Tullinge: Studiefrämjandets lokaler, Römossevägen 25
FunkyKidz center Tumba: Botkyrka Kulturskolas lokaler, Utbildningsvägen 2B
Webb: Funkykidzlänk till annan webbplats
Telefon: 0771 - 444 100

Balettskolan Vackra Rosen

Balettskolan Vackra Rosen undervisar redskapsbalett för barn och ungdom i åldrarna 3-17 år. Balettskolan håller till på Subtopia, Alby.
Webb: http://www.vackrarosen.com/länk till annan webbplats

För mer information ring Natalia Wrighed 08-531 752 31 (kvällar) eller maila: nataliawrighed@yahoo.se

Botkyrka Danssällskap

Tel: 08-531 817 11

Skriv ut
Senast uppdaterad: 21 april 2017
Bibliotek & kultur