Svårt att gå på egen hand

Du vet väl om att Väntjänsten finns?
Väntjänsten som hjälper dig på dina utomhuspromenader. Håller dig sällskap hemma eller per telefon. Och som kan ge dig ett praktiskt handtag där det behövs.

Väntjänstföreningen vill erbjuda sina medmänniskor ett gott liv. Och det kan innebära allt från att komma ut på en sväng runt kvarteret, ut på heldagsäventyr eller ut på nyttigheter som besök hos doktor eller frisör.

Totalt är det ca 35 ideella personer som utför de olika uppdragen föreningen får in från de bofasta pensionärerna i Botkyrka. Ofta är det korta uppdrag på en eller två timmar som efterfrågas, men det kan lika gärna vara heldagsuppdrag.

Så här fungerar Väntjänsten

När du som uppdragsgivare (kund) ringt in din förfrågan förs uppdraget vidare av den administrativa personen som för dagen sitter i Väntjänstens egen lilla växel. Är du ute i god tid och har tur finns det någon av de frivilliga som har tid och möjlighet att tacka ja till just ditt uppdrag. Han eller hon ringer sedan till dig och ni två kommer överens om hur själva väntjänsten ska gå till – var ni ska träffas, eventuellt färdsätt osv.

Att anlita folk från Väntjänsten kostar ingenting. Däremot betalar du den medpassageraravgift på 20 kr som tas ut som extraavgift när och om du är i behov av och bokar färdtjänstresor.

De frivilliga som utför uppdragen har ID-handlingar som visar vilka de är.

Vill du boka tid med Väntjänsten?

Ring 072-596 69 10 helgfria vardagar mellan klockan 9.00 – 11.00.

Telefon via Botkyrka kommuns telefonväxel: 08-530 610 00

Möjligheterna att hitta någon som kan hjälpa dig ökar ju tidigare du vet att du behöver hjälp. Ju förr desto bättre!

Under jul- och sommarveckorna gör Väntjänsten uppehåll.

Post- och besöksadress: Samaritvägen 12, 147 41 Tumba

Vill du bli medlem och hjälpa till?

Då ska du ringa 072-596 69 10 helgfria vardagar mellan kl 9.00 – 11.00

Skriv ut
Senast uppdaterad: 8 april 2017
Bibliotek & kultur