Upptäck unika Botkyrka

Upptäck unika Botkyrka genom vandringar, arkeologiska utgrävningar och bussturer. Genom de olika evenemangen får du uppleva Botkyrka på ett helt nytt sätt och se historien komma till liv.

Genom upptäck unika Botkyrka kan du till exempel vandra i orörd natur, uppleva unika kulturmiljöer, prova på att vara en grävande arkeolog eller besöka några av kommunens heliga rum. Och du kan själv bestämma hur du vill upptäcka Botkyrka - till fots, med cykel eller med buss. Vi har även sittande turer där vi stannar på plats och insuper miljön.

Med dessa evenemang vill vi ge dig chansen att upptäcka nya platser som du inte har varit på tidigare, eller lära dig mer om en välkänd plats.

De kulturhistoriska guiderna startar i slutet av april och pågår till början av oktober. Från mitten av april hittar du programmet här, på kommunens bibliotek och medborgarkontor.


 

Upptäcka på egen hand

Om du heller vill upptäcka Botkyrkas historia på egen hand, kan du gå på upptäcktsjakt med hjälp av Botkyrkas kulturhistoriska guide. Där hittar finns både kartor och texter om spännande platser i Botkyrka. Kulturhistoriska guiden hittar du i menyn.

 

Skriv ut
Senast uppdaterad: 19 oktober 2017
Bibliotek & kultur