Stipendier

Stipendier och stöd

Nu är det dags att söka stipendier eller nominera någon du känner till utmärkelsen Botkyrkas stjärnor. Sista ansökningsdag är 1 mars.

Botkyrkas stipendier

Botkyrka kommun delar ut kultur- och idrottsstipendier en gång om året. Stipendierna kan komma att delas mellan flera pristagare. Du kan söka själv eller nominera en eller flera person/-er som du tycker har gjort en bra insats.
För att nominera använder du vår e-tjänst - Stipendier och Botkyrkas stjärnor.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Stipendierna gäller insatser inom kultur- eller idrottsområdet:


• Botkyrka kulturstipendium, 30 000 kr
• Botkyrka barn- och ungdomskulturpris, 10 000 kr
• Botkyrka idrottsstipendium, 30 000 kr

Sista ansökningsdag är den 1 mars.

Botkyrkas stjärnor

Vem är Botkyrkas stjärnor? Det bestämmer du! Nominera din favorit. Alla som utses till en av Botkyrkas stjärnor får 5 000 kr var. Vi behöver ha din nominering senast den 1 mars.

Botkyrkas idrottstjej

En tjej som har visat prov på stora prestationer inom sin idrott utifrån befintliga förutsättningar. Här räknas inte enbart resultatet utan även det personliga engagemanget och drivet.

Botkyrkas idrottskille

En kille som har visat prov på stora prestationer inom sin idrott utifrån befintliga förutsättningar. Här räknas inte enbart resultatet utan även det personliga engagemanget och drivet.

Årets lirare

En person inom föreningslivet som inte nödvändigtvis är bäst på plan eller i laget. Utan en person som har överträffat sig själv och sin tränares förväntningar. Årets lirare verkar i Sven Tumbas anda och sprider glädje, gemenskap och en positiv attityd i sin idrottsutövning – till både åskådare, motståndare och lagkamrater.

Botkyrkas eldsjäl

En person inom föreningslivet som genom sitt engagemang har skapat samhälleliga/sociala förändringar som gynnat flera personer.

Botkyrkas ledare

En person inom föreningslivet som har utmärkt sig som ledare genom sin förmåga att leda, inspirera och motivera andra, både genom motgångar och framgångar.

Botkyrkas kreativa föreningsentreprenör

En förening/person inom föreningslivet som genom sina kreativa handlingar har utvecklat verksamheten på ett nyskapande sätt.

Sista ansökningsdag är den 1 mars.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 mars 2017
Bibliotek & kultur