Stäng meddelande

Botkyrkas Stjärnor

Vem ska få årets stipendier? Det bestämmer du! Stipendierna delas ut till de som utmärkt sig och som är verksamma inom kultur- och idrottsrörelser i Botkyrka. Juryn består av föreningsrådet från kultur- och fritidsnämnden som utser vinnarna baserat på nomineringarna som kommit in.

Botkyrkas stjärnor 2020

Varmt och stort grattis till årets pristagare!

  • Ung idrottare - Colin Törnqvist Watson och Tyra Bäckström
  • Årets lirare - Simon Abdo
  • Botkyrkas ledare - Melissa Besara
  • Botkyrkas eldsjäl - Alaa Alsultani
  • Botkyrkas kreativa föreningsentreprenör - Abdigani Abdi

Prisceremomin äger vanligtvis rum på den årliga familjefestivalen Vi är Botkyrka i Hågelbyparken i slutet av augusti. Men med anledning av coronaviruset är festivalen inställd och därför skjuts ceremonin fram till senare i höst. När och var meddelas senare.

Botkyrkas unga idrottare

Priset på 5 000 kronor delas ut till två personer som har visat prov på stora prestationer inom sin idrott utifrån befintliga förutsättningar. Här räknas inte enbart resultatet utan även det personliga engagemanget och drivet.

2020 års mottagare: Colin Törnqvist Watson (IFK Tumba), Tyra Bäckström (MX Stockholm)

Årets lirare

Priset på 5 000 kronor delas ut till en person inom föreningslivet som inte nödvändigtvis är bäst på plan eller i laget, men som har överträffat sig själv och sin tränares förväntningar. Årets lirare verkar i Sven Tumbas anda och sprider glädje, gemenskap och en positiv attityd i sin idrottsutövning – till både åskådare, motståndare och lagkamrater.

Simon Abdo kör bantävlingar med motorcykel och ligger i framkant bland Sverige-eliten i sin årskull. Det finns inget som stoppar honom ifrån att delta i varje tävling vare sig det är svårt ekonomiskt eller om det rör sig om att behöva ge det lilla extra. Simon har dessutom vunnit Motor-GP i sin åldersklass och reser runt i världen för att tävla i sin idrott.

Motivering för 2020 års mottagare: Simon Abdo

Botkyrkas eldsjäl

Priset på 5 000 kronor delas ut till en person inom föreningslivet som genom sitt engagemang har skapat samhälleliga/sociala förändringar som gynnat flera personer.

Alaa Alsultani samlar ungdomar och vuxna året om för att spela fotboll utan någon förening bakom sig. Han skapar gemenskap och ser till att deltagarna har en plats att vara på även om de inte har råd och tid att idrotta i en förening.

Motivering för 2020 års mottagare, Alaa Alsultani

Botkyrkas ledare

Priset på 5 000 kronor delas ut till en person inom föreningslivet som har utmärkt sig som ledare genom sin förmåga att leda, inspirera och motivera andra, både genom motgångar och framgångar.

Melissa Besara startade dam- och flickfotbollen på IFK Tumba och har varit aktiv som både coach och mentor för tjejerna i laget i över 7 år. Idag finns det flera aktiva dam- och flicklag tack vare Melissas insats. Hon har arbetat med att skapa ett större rum för tjejer inom idrotten i Tumba, och har spenderat oerhört många dagar och kvällar åt att både coacha i idrotten men även hjälpt deltagarna med studierna. Melissa blev dessutom nominerad till Guldhanden 2019 för sitt arbete inom fotboll, integration och inkludering.

Motivering för 2020 års mottagare: Melissa Besara (IFK Tumba)

Botkyrkas kreativa föreningsentreprenör

Priset på 5 000 kronor delas ut till en förening eller person inom föreningslivet som genom sina kreativa handlingar har utvecklat verksamheten på ett nyskapande sätt.

2020 års mottagare: Abdigani Abdi

Vem blir 2020 års mottagare? Det bestämmer du!

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 maj 2020
Bibliotek & kultur