Stäng meddelande
Vi håller Botkyrka rent

Vi håller rent

Varje vår deltar Botkyrka i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej.

Anmälan​​

Från 12 februari är anmälningen öppen till Vi Håller Rent! Anmäl dig här för att delta i kampanjen. länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterAlla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och klistermärken. Sista anmälningsdag är 1 april.​​

Distribution av material

I Botkyrka kommer vi distribuera materialet i slutet på vecka 16 och början på vecka 17. Föreningar och fristående skolor kan hämta materialet på respektive medborgarkontor. Material till kommunala förskolor och skolor kommer att distribueras av vår skötselentreprenör.

Sopavhämtning

När det gäller skolor och förskolor hämtas sopsäckar upp med skräpavhämtning. Anmälan om vart skräpet ska hämtas gör du via kommunens medborgarcenter.​​

För att underlätta hämtningen ska sopsäckarna ställas på en yta som är lätt att komma till med lastbil.

Privatpersoner och föreningar tar själva hand om det skräp som samlas in. Sortera och återvinn förpackningar av papper, glas, metall och plast och lämna på återvinningsstation eller återvinningscentral.

Läs mer

Du hittar mer information om kampanjen under relaterade länkar.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 10 december 2018
Bo & bygga