Checklistor, exempelritningar och annat bra-att-veta

Är du osäker på vilka handlingar som behövs eller hur ritningar ska se ut kan du hitta mycket information i våra checklistor och våra exempelritningar.

Ansökningsblanketter

Här till höger kan du ladda ner ansökningsblanketten för bygglov, servisanmälan för VA och beställning av nybyggnadskarta.

Checklistor

Ska du till exempel ska glasa in balkongen, bygga en Attefallsstuga eller en mur kan det vara svårt att veta vilka handlingar som ska skickas in till kommunen. Här finns checklistor som beskriver vad som gäller för de vanligaste tillfällena. Du kan antingen navigera på sidorna i menyn till vänster eller ladda ner den checklista du tror att du behöver här till höger under "Checklistor".

Exempelritningar

Vad är en situationsplan eller en fasadritning? I de samlingar med exempelritningar som Bygglovalliansen har tagit fram kan du se vilken typ av ritning du behöver skicka in. Du kan ladda ner dem här till höger under "Exempelritningar".

Annat som kan vara bra att veta

Här finns också några sidor om annat som kan vara bra att veta. Till exempel information om vad bygglov kostar och vad som gäller för pooler och eldstad. Du kan också läsa lite om hur detaljplan, översiktsplaner och bygglov hänger ihop och fungerar.


Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 november 2017
Bo & bygga