• Barn & utbildning
  • Bibliotek & kultur
  • Idrott, fritid & natur
  • Bo & bygga
  • Klimat & miljö
  • Omsorg & socialt stöd
  • Näringsliv & arbete
  • Kommun & politik

Badhusen i Botkyrka

Botkyrka har två inomhusbad: Fittjabadet och Storvretsbadet. Här kan du gå på simskola, vattengympa, anordna barnkalas och motionssimma. Vi har också gym och servering.

Aktuellt

Vi har haft problem med betalning av simskolor på internet. Vi tror nu att det ska vara löst. Men om ni får problem vid betalningen hänvisar vi er till respektive anläggning.

 

Kul på baden för barn

Nu har vi startat lite extra kul på baden för barn 10 år och uppåt samt simkunniga. På Fittjabadet är det på lördagar kl. 13.00 och på Storvretsbadet på söndagar kl.13.00. Gå in på det bad du tänker besöka och se hur kul de tänker ha denna vecka. 

Nu tar vi betalt för plastkorten

För samtliga kort förutom engångsbiljetten tillkommer en avgift på 50 kr för plastkortet. Plastkortet behåller du och fyller på varje gång du förlänger kortet. Förlorar du plastkortet får du betala 50:- för ett nytt plastkort.

Gruppträningsintruktörer sökes!

Fittja och Storvretsbadet söker dig som är utbildad instruktör i: Zumba, core, yoga, pilates, aerobic, vattengymnastik, cirkelträning, funktionellträning, step up eller liknande. Skicka din ansökan till ulrika.hoglund@botkyrka.se

Autogiro

Nu är det ännu lättare! Betala gymkort och bad kort med autogiro på badhusen i Botkyrka.  Bad 125:-/månad. Gym 275:-/månad. Prata med personalen på baden. Börja träna idag!

Fysisk aktivitet på recept (FaR)

Vi erbjuder rabatterade träningskort för kunder med FaR, fysisk aktivitet på recept.

Skåp/hänglås

Till skåpen i omklädningsrummen behöver du ett hänglås. Ta med hemifrån eller köp i receptionen, Pris 35 kr.

För trivsel, hygien och säkerhet

Vid bad ska alltid badkläder (baddräkt / bikini / burkini / badshorts) användas av hygieniska skäl. ​Badpersonalen avgör vad som är badkläder.

Blöjbarn måste ha badblöja

Barn under 10 år måste ha en vuxen (över 18år) med i simhallen.

Barn över 10 år som badar utan vuxen, måste kunna simma 50 m. bröstsim.

Blöjbarn måste ha badblöja 

Det är underbart för små barn att få plaska i bassängen, men det är inte lika underbart om barnets badblöja ej håller tätt. Om en olycka sker i någon av våra bassänger måste ni omgående meddela personalen. Bassängerna måste då stängas av i 24 timmar för chockklorering och rengöring. (Vi har samma  reningsverk till båda bassängerna) Badblöja finns att köpa i våra receptioner för 15:-. Tänk därför på att:

Alltid gå på toaletten innan bassängbad.

Använd ALLTID badblöja om barnet ej är blöjfritt.

Har du haft magsjuka, vänta med att besöka oss på en vecka.

Simskola

Simskola finns på Storvretsbadet och Fittjabadet för barn från 6 år. På Fittjabadet även för vuxna.

HLR

När gick du/ni på en Hjärt- och lungräddnings kurs senast? Vi har duktiga HLR utbildare på baden. Vi håller kursen hos er eller på badet. Ni kan välja mellan barn eller vuxen HLR eller varför inte båda? Vill du ha mer information om hur det går till att boka så maila oss på bokahlr@botkyrka.se.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 8 mars 2018
Idrott, fritid & natur