Störningsinformation:
Fortsatt hög vattenförbrukning
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Bad och badhus – här får du både sött och salt

Njut av sandstrand i Grödinge eller bryggor och utegym i Slagsta. Botkyrka har många fina bad för dig som längtar efter ett dopp. Här hittar du både pool, sjö och hav! Minska spridning av coronaviruset genom att hålla avstånd både på land och i vattnet.

Ett barn hoppar i vattnet från en brygga vid Lida.

Mitt i härliga Lida friluftsområde ligger en fin sandstrand vid sjön Getaren. Läs mer om badtips här och hoppa sen i plurret!

Bada säkert i sommar
  • Var uppmärksam på barn som badar eller är nära vatten. Barn drunknar fort och tyst.

  • Håll små barn nära dig.

  • Ring genast 112 om någon håller på att drunkna och uppmärksamma andra på stranden.

  • Parkera så att du räddar liv! Tänk på att parkera både bilar och cyklar så att brandbilar, ambulanser och polis kommer fram.

  • Undvik badplatser där det är mycket trängsel.

  • Håll avstånd både i vatten och på land. Stanna hemma om du är förkyld, har feber, ont i halsen eller hostar.

  • Det är eldningsförbud inom region Stockholm och på våra strandbad. Grillning är endast tillåten på de platser som kommunen upplåtit som grillplatser.

  • Mer om badsäkerhet

Vattenprovtagning

Sommartid gör Botkyrka kommun mätningar av utomhusbadens vattenkvalitet. Du hittar information om vattenkvaliteten på havs- och vattenmyndighetens webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Besöksparkeringar på alla våra bad har begränsad kapacitet. Tar du cykeln till badplatsen bidrar du till en ökad säkerhet genom att förenkla för räddningsfordon att ta sig fram.

Brotorpsbadet – liten sjö som bjuder på härliga bad

Vid lilla Brosjön i Vårsta finns sandstrand, gräsmattor, bryggor, lekplats, kiosk och volleybollplan. Det finns också ett grillområde med bänkar. Här finns även en kiosk som är öppen alla dagar kl. 11–17, då det är badväder. Under vecka 33-35 är serveringen endast öppen lör–sön kl. 11–17.

Hitta hit: Brosjön, Grödinge. Google mapslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Friluftsbadet på Lida – bad för två- och fyrbenta

Mitt i härliga Lida friluftsområde ligger en fin sandstrand vid sjön Getaren. Här finns stora ytor för picknick och yviga lekar. Vid badet finns även en glasskiosk. Ett litet hundbad hittar du en bit från stranden.

Hitta hit: Lidavägen, Tullinge. Google maps.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Getryggen – lugnt och mysigt bad

På udden Getryggen i Näslandet finns en liten sandstrand som ligger i vackra stugområdet Getryggen. Här finns toalett och brygga. Det är bilförbud i stugområdet och besökare får gå cirka 500 meter från parkeringen.

Hitta hit: Getryggen, Grödinge. Google mapslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sandviksbadet – bräckt vatten och härlig sandstrand

Längst söderut i kommunen ligger populära Sandviksbadet med 150 meter sandstrand. Här finns toaletter, kiosk och grillplats. Kiosken är öppen kl. 10–18 alla dagar när det är badväder. Under vecka 33–37 är serveringen endast öppen lör–sön kl. 10–18.

Hitta hit: Sandviksbadet, Grödinge. Google mapslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Slagstabadet – populärt och nyrenoverat

Slagstabadet ligger vid Mälaren och fick nyligen en rejäl upprustning med nya bryggor, nytt utegym och ny multibeachplan. Även sandstranden och botten har rustats upp och belysning och skyltning har förstärkts. Här finns toalett, minigolf, servering och kiosk.

Hitta hit: Slagstabadet, Norsborg. Google mapslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Stendalsbadet – bada och grilla i Tullinge

Badet ligger vid Tullingesjön. Här finns brygga, lekplats, beachvolleyboll och grillområde.

Hitta hit: Stendalsbadet, Tullinge. Google mapslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Badhus

Fittjabadet
Fittjabadet hålls stängt under perioden 27 juni – 16 augusti. Personalen från Fittjabadet förlägger under denna tid sin arbetstid till Slagstabadet i syfte att stärka badgästernas trygghet och säkerhet. Mer om Fittjabadet.

Storvretsbadet
Inomhusbad med bassäng, gym samt gruppträningspass som hålls utomhus. Vid vackert väder öppnas dörrarna mot gräsmattan utomhus där badgästerna kan sola. Mer om Storvretsbadet.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 29 juni 2020