Vattnet avstängt i Tumba, Vårsta och Grödinge mellan 9 och 15 onsdag den 26 april 2017

Stockholm Vatten måste akut reparera vattenledningen till Tumba. För boende och verksamma i Tumba, Vårsta och Grödinge kan problem med lågt vattentryck uppstå, eventuellt kan man bli utan vatten.

Stäng meddelande

Om fältbussen

Fältbussen är Botkyrka kommuns rullande naturskola

Fältbussen med årskurs 5

Att åka ut med kommunens femmor är Fältbussens huvudverksamhet. Målet är att alla Botkyrka kommuns elever ska få två dagars information om kommunens vackra natur och kulturmiljöer.

Alla klasslärare i årskurs fem får erbjudande om att gratis delta i dessa exkursionsdagar. En av dagarna är på höstterminen och den andra är på vårterminen. Den ena dagen kommer vi att undersöka livet i vatten och den andra livet i skogen. Vi är utomhus hela dagen och eleverna har matsäck med sig.

I bussen finns 27 sittplatser. Vi har också mikroskop, håvar, akvarier, burkar och allt man kan tänka sig behöva för att undersöka naturen i Botkyrka. Med på bussen är klassläraren och en av ekologerna som arbetar där.

Historik

I samband med budgeten 1987 väcktes en motion om att kommunen skulle satsa på en rullande naturskola efter förebild från Örebro kommun. En rullande naturskola i jämförelse med en fast naturskola bedömdes nå fler målgrupper genom att bussen kommer till deltagarna.

Verksamhetsberättelse

Varje år skriver Fältbussen en verksamhetsberättelse. Du hittar den under läs mer i marginalen till höger.

Exkursioner för allmänheten

Fältbussen brukar även under sommarmånaderna anordna exkursioner för allmänheten. Mer information finns på sidan om utbildning för barn och vuxna.länk till annan webbplats

Skriv ut
Senast uppdaterad: 25 januari 2017
Klimat & miljö