Störningsinformation:
Eldningsförbud från torsdag 13 augusti kl. 12.
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Skräpplockardagarna

Vi håller Botkyrka rent

Varje vår v.17 deltar Botkyrka kommun i Håll Sverige Rents kampanj mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej.

Tre nyheter 2020

  • Vi Håller Rent byter namn till Skräpplockardagarna, men innehållet förblir detsamma.

  • Håll Sverige Rent har utökat och vidareutvecklat deras pedagogiska material Skräplabbet. Materialet kommer att kunna laddas hem från och med den 6 februari.

  • -Påsar kommer inte längre skickas via kommunen. Istället skickas materialet direkt till deltagande skolor, förskolor och barn- och ungdomsföreningar.

Ladda ner Skrappen - se hur stor skillnad din insats gör

Använd skräpplockarappen Skrappenlänk till annan webbplats och registrera din skräpplockning. Skrappen finns för både iPhone- och Androidmobiler.


Anmälan​​


Grundskola, särskola, gymnasium, förskolor och ungdomsföreningar:
Från och med den 31 januari 2020 är anmälan öppen till Skräpplockardagarnalänk till annan webbplats. Håll Sverige Rent skickar skräpplockarpåsar till alla anmälda skolor (grundskola, särskola, gymnasium), förskolor och ungdomsföreningar som anmäler sig senast den 15 maj. Både påsar och läromedel är gratis.

All distribution av material ansvaras av Håll Sverige Rent. Eftersom materialet inte skickas via kommunerna utan direkt från en distributionsfirma via Håll Sverige Rent är det viktigt att det finns någon på plats som kan ta emot leveransen när den kommer.

Företag, privatpersoner och övriga föreningar: Från och med den 31 januari 2020 är anmälan öppen till Skräpplockardagarnalänk till annan webbplats. Sista anmälningsdag är 15 maj.

Företag, privatpersoner och övriga föreningar kan köpa skräpplockarmaterial i Håll Sverige Rents webshoplänk till annan webbplats.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 11 februari 2020
Klimat & miljö