Stäng meddelande

Lämna synpunkter

Har du synpunkter på kommunens service eller tjänster? Det vill vi gärna ha reda på. Dina åsikter är värdefulla för oss. De hjälper oss att utveckla och förbättra kommunens verksamhet.

Det ska bli lättare för medborgare att få återkoppling på sina synpunkter. Därför utvecklas hanteringen av synpunkter och den kommer att ersätta det som tidigare kallats för medborgarförslag.

Du ska få svar på frågor, respons på synpunkter och få en bekräftelse på att din felanmälan inkommit inom två arbetsdagar. Om din fråga är komplicerad och vi behöver undersöka den närmare för att kunna ge ett korrekt svar så lovar vi att bekräfta till dig att vi tagit emot din fråga, ge dig ett besked om när vi återkommer med ett svar och se till att du får en kontaktperson.

Din synpunkt blir en allmän handling

Alla synpunkter som lämnas till kommunen registreras, följs upp och blir allmän handling enligt offentlighetsprincipen. Även dina personuppgifter registreras i vårt datasystem och blir allmän handling. Alla allmänna handlingar som inte är sekretessbelagda är offentliga och vem som helst har rätt att ta del av dem. Du kan välja att lämna synpunkt anonymt, men då kan vi inte nå dig med besked om hur vi behandlat din synpunkt.

Så lämnar du en synpunkt

Ange så detaljerat som möjligt vad din synpunkt gäller och skicka in den genom formuläret nedan. Om din synpunkt gäller fel på gator, vägar eller parker ska du istället göra en felanmälan.

Du kan också ringa 08-530 610 00 eller skriva brev till Botkyrka kommun på postadress: Botkyrka kommun,147 85 Tumba. Märk brevet "Synpunkt". Det går också bra att lämna din synpunkt i kommunalhusets reception.

Om du vill bifoga dokument eller bilder kan du skicka in din synpunkt via e-post till synpunkt@botkyrka.se.

Relaterade länkar
Skriv ut
Senast uppdaterad: 19 december 2018
Kommun & politik