Så kan du påverka

Fem stycken Botkyrkamedborgare

Demokratin i Botkyrka byggs av och utvecklas med medborgarna. Vi som jobbar inom Botkyrka kommun vill att du som kommuninvånare är med och påverka vad som händer i kommunen.

Här listar vi de olika sätten som du kan vara med och påverka vad som sker i kommunen. Vill du läsa mer om de olika sätten att påverka kan du klicka dig vidare bland de relaterade länkarna.

 • Lämna synpunktlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  Ange så detaljerat som möjligt vad din synpunkt gäller och skicka in den genom e-tjänsten i länken ovan. Om din synpunkt gäller fel på gator, vägar eller parker ska du istället göra en felanmälan.

 • Lämna medborgarförslaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  I ett medborgarförslag lämnar du ett konkret förslag på något som du vill förändra i Botkyrka. Ett medborgarförslag hanteras på samma sätt som en motion från en förtroendevald politiker. Fullmäktige bestämmer vilket politiskt organ som ska fatta beslut och besvara ärendet.

 • Delta i dialogforum
  I dialogforum träffar du dina lokala politiker och diskuterar frågor som berör och intresserar dig. Här får du som invånare möjlighet att påverka lokala beslut i ett tidigt skede av beslutsprocessen.

 • Kontakta politikerna
  I Botkyrkas förtroendemannaregister hittar du kontaktuppgifter till alla
  förtroendevalda politiker i kommunen.

 • Ungdomsfullmäktige
  Ungdomsfullmäktige är ett sätt för dig mellan 13–22 år att påverka politiska beslut i Botkyrka som handlar om ungdomsfrågor. Alla ungdomar i Botkyrka har rätt att kanditera till och lämna in motioner (förslag) till ungdomsfullmäktige. 
Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 juni 2017
Kommun & politik