Stäng meddelande

"Vi har över 93 000 experter i Botkyrka"

Porträttbild av Emanuel Ksiazkiewicz (S)

Emanuel Ksiazkiewicz (S)

Nyfiken på att veta mer om Emanuel Ksiazkiewch som är ordförande i Dialogkommissionen? Varför sitter han i Dialogkommissionen? Varför är Botkyrkadialogen viktig? Och vad är egentligen hans dolda talang?

1. Varför är du med i Dialogkommissionen?

 – För att vi har över 93 000 Botkyrkabor och lika många experter på hur Botkyrka ska vara. Därför måste vi som politiker bli bättre på att ta in idéer, tankar och planer för att utveckla hela Botkyrka. Det särskilda med Botkyrkadialogen är ju att vi fokuserar på en stadsdel i taget och kan därför fördjupa oss i stadsdelsutvecklingen. Det tycker jag är häftigt.

2. Varför är det viktigt att kommunen för dialog med Botkyrkaborna?

 – Jag tror inte att vi politiker vet bäst om hur Botkyrka ska se ut eller vara. Vi är Botkyrkabor på lika villkor, vilket betyder att vi måste hjälpas åt i stadsdelsutvecklingen. Var gör en bänk mest nytta, vad är viktigast för medborgarna här, vilka event kan skapa sammanhållning just här? Det är inte frågor som vi politiker alltid har svar på, men Botkyrkaborna har mycket bra idéer och tankar. Därför behövs Botkyrkadialogen.

3. Vilken är din favoritplats i Botkyrka?

– I Norsborgsparken hängde jag mycket när jag var liten, så det är en favoritplats. Jag och mina kompisar lekte och badade mycket där. Det är ledsamt att inte gården finns kvar där nu.

4. Berätta om en talang som få vet om att du har!

 – Jag är väldigt bra på och jag tycker att det är väldigt kul att laga mat. Tyvärr är köttbullar och makaroner min dotters favoriträtt, så det blir mycket av det just nu.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 27 juni 2019
Kommun & politik