Stäng meddelande

"Kontakten med väljare och kommuninvånare är central för mig"

Bild

Foto på Marie Spennare (M) kommer snart

Frågor, synpunkter och förslag på lösningar från olika verkligheter är något som Marie Spennare tycker är viktigt. Att sitta i Dialogkommissionen är egentligen ingenting nytt, utan en naturlig fortsättning på ett stort intresse och engagemang i demokratifrågor och mänskliga rättigheter. Någon favoritplats i Botkyrka har hon inte.

1. Varför är du med i Dialogkommissionen?

– Har tidigare suttit i såväl demokratiberedningen som dialogforum så för mig är det bara den yttre formen som förändrats något. Jag har ett särskilt intresse för kommunikation, demokratifrågor och mänskliga rättigheter.

2. Varför är det viktigt att kommunen för dialog med Botkyrkaborna?

– Kontakten med väljare och kommuninvånare är central och kräver löpande ett bra förhållningssätt och varierande, förtroendefulla kontakter. Jag uppskattar frågor, synpunkter och förslag på lösningar från olika verkligheter, helst ska ingen "som har intresse" behöva känna sig främmande i förhållande till kommunens styre eller framtida utveckling.

3. Vilken är din favoritplats i Botkyrka?

– Har ingen favoritplats, jag tycker om hela Botkyrka, precis som jag också tycker om Stockholm, Sverige och världen. Jag tycker om Botkyrkas variation som binds samman av gröna ytor och blandad bebyggelse, jag tycker om korna som finns lite varstans i kommunen. Jag tycker också om att vi ofta är nära vatten.

4. Berätta om en talang som få vet om att du har!

– Nej, ingen jag vill dela med mig av, för då är den ju inte längre oväntad.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 17 oktober 2019
Kommun & politik