Stäng meddelande

"Ett starkt samhälle kännetecknas av delaktighet"

Bild kommer snart

Robert Nuse (S)

Robert Nuse har en lång historia i Botkyrka. Efter över 40 år som Botkyrkabo känner han sig hemma i hela kommunen och älskar både kulturen och naturen i Botkyrka. Dialogen i vardagen är något vi dagligen behöver ta hand om. Men är hans talang verkligen ett ålderstecken?

1.Varför är du med i Dialogkommissionen?

– Jag nominerades av mitt parti till Dialogkommisionen. 1974 flyttade jag till kommunen – Slagsta – och har gått i skolorna Brunna, Kärsby och Tumba Gymnasium. 1981 flyttade jag till Tullinge, och 2001 skaffade min fru och jag ett litet sommarhus i Eldtomta. Jag känner mig hemma i hela Botkyrka och tycker naturen och kulturen är fantastisk. Att föra dialog med kommunens invånare, företagare och organisationer är något viktigt för mig som känner hembygdskänsla när jag möter kommuninvånare och andra i dialoger över hela kommunen. Dessutom är detta med dialog i vardagen något som skapar det kitt i samhället vi behöver vårda och värna ofta!

2. Varför är det viktigt att kommunen för dialog med Botkyrkaborna?

– En enkel fråga. Därför att det behövs och samhället är komplext och många har omsorgsfulla synpunkter som behöver cirkulera fram och åter och skapa just den delaktighet i vardagen ett starkt samhälle kännetecknas av.

3. Vilken är din favoritplats i Botkyrka?

– Botkyrka kyrka, eftersom området andas historia med Botvid som vårt helgon och att jag sommarjobbat där när jag var 17 år med att rensa ogräs, klippa gräs samt göra det fint. Ena dottern är döpt där. Tätt efter kommer Tullinge Kyrka med sin utsikt över Tullingesjön

4. Berätta om en talang som få vet om att du har!

– Vilken rolig fråga, vad är man nördig i för ämne idag? Förr red jag häst i Hågelby i många år men det är preskriberat. Hmm. Det mest avvikande är väl ett vykortssamlande över Tullinge. Jag har över 100 stycken olika svartvita vykort som skapar ett stycke nördigt historiesamlande över ett samhälle från förr. Är inte det ett ålderstecken snarare....? :)

Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 september 2019
Kommun & politik