Stäng meddelande

Påverkan på kommunens verksamheter

Coronavirusets spridning påverkar hela samhället, medborgare i Botkyrka och kommunens verksamheter. Botkyrkas arbete syftar till att bromsa takten i spridningen av coronaviruset i samhället och avlasta sjukvården och skydda de mest sårbara från att smittas, i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Information på andra språk finns här / You will find information in other languages here.

Aktuellt just nu

Kommunen vidtar alla åtgärder som krävs för att minska smittspridningen. Även i rådande läge måste vi i största möjliga mån upprätthålla en fungerande och trygg vardag för våra Botkyrkabor. Vi arbetar också kontinuerligt för att förbereda våra verksamheter inför framtida scenarier.

Nedan listar vi de verksamheter som påverkas. Denna lista uppdateras varje dag kl 13.00 här på botkyrka.se

Verksamheter som påverkas

  • Gymnasieskolor, yrkeshögskolor, yrkesskolor och kommunal vuxenutbildning inklusive SFI, har övergått till undervisning på distans.

  • Inom vård, omsorg och stöd har vi vidtagit åtgärder för att skydda våra medborgare från smittspridning. För vård- och omsorgsboendena råder besöksförbud. För övriga verksamheter inom vård och omsorg såsom boenden inom funktionsnedsättningsomsorgen bör anhöriga undvika onödiga besök och aldrig göra besök vid symptom på luftvägsinfektion, feber eller hosta. Vi ställer in eller undviker externa aktiviteter. Anhörigstödet är tillgänglig via e-post och telefon. Exakt vad som gäller för varje verksamhet inom vård, omsorg och stöd finns att läsa här.

  • Medborgarcenter väljer att bemanna upp för telefon- och mejlservice och minskar på så vis riskerna med personliga kontakter. Medborgacenter tar emot frågor via telefon 08-530 610 00 eller via e-post medborgarcenter@botkyrka.se på ordinarie öppettider. Kontakta oss om det finns behov av ett personligt möte.

  • Bygglov genomför tidsbokad rådgivning per telefon istället för personliga möten.

Tillfälligt stängda verksamheter

  • Öppna förskolan
  • Badhus
  • Mötesplats Tumba och Mötesplats Grödinge för seniorer
  • Dagverksamheter för äldre är stängda fram till den 30 april eller tills annan information ges.
  • Biblioteken: se aktuella öppettider på bibliotek.botkyrka.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  • Mångkulturellt centrum: all publik verksamhet, tavernan, biblioteket och uställningshallarna stängs till och med 1 maj.

Inom övrig verksamhet arbetar vi naturligtvis efter principerna att tillsammans hjälps vi åt att skydda våra känsligaste medmänniskor och varandra!

Tre medarbetare på kommunens kontaktcenter framför en datorskärm

Gör ditt ärende online

Du kan söka ekonomiskt bistånd, bygglov, lämna inkomstuppgifter, beställa betygskopior, ladda ner blanketter och mycket mer via kommunens e-tjänster


Tre medarbetare på kommunens kontaktcenter framför en datorskärm

Det här gäller för vård, omsorg och stöd

Besöksförbud för äldreboenden/vård- och omsorgsboenden inom äldreomsorgen. Besöksförbudet gäller från och med nu och fram till 30 april 2020 eller tills annan information ges.


Barn i skolmiljö

För dig med barn i skola eller förskola

Alla barn, elever och medarbetare med förkylningssymtom, även lindriga symtom, ska inte

Tre medarbetare på kommunens kontaktcenter framför en datorskärm

Vuxenutbildning

Mer om distansundervisning i vuxenutbildningen.

Barn i skolmiljö

På andra språk –

other languages

Corona information på andra språk –

العربية, suomi, español och fler.

Tre medarbetare på kommunens kontaktcenter framför en datorskärm

Om corona

Tillsammans hjälps vi åt att skydda våra känsligaste medmänniskor och varandra. Myndigheternas strategi är inriktad på att begränsa spridningen av viruset. Det innebär att alla med förkylnings


Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 mars 2020
Kommun & politik