Stäng meddelande

Rösta på valdagen 26 maj

En man räcker över en röstsedel till en kvinnlig röstmottagare.

Vallokalerna håller öppet mellan klockan 08:00 - 21:00 på valdagen.

Din vallokal är öppen mellan klockan 08.00 och 21.00 under valdagen den 26 maj. På valdagen röstar du i den vallokal som står på röstkortet. Du måste kunna legitimera dig för att få rösta.

Information om valet på teckenspråk hittar du på Valmyndighetens teckenspråksidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Information om valet på fler språk hittar du på Valmyndighetens hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I vallokalen finns valkuvert och valsedlar. Du gör i ordning din röst bakom en valskärm och lämnar sedan över din röst till röstmottagarna. Röstmottagarna antecknar i röstlängden att du har röstat och lägger ner din röst i valurnan.

Under valdagen röstar du i den vallokal som står på ditt röstkort. Om du befinner dig långt ifrån din lokal får du förtidsrösta i den kommun du befinner dig i. Då behöver du ditt röstkort och en legitimation.

Ny regel begränsar antalet personer som kan vara i vallokalen

Den 21 november 2018 antog riksdagen föreslaget om förstärkt valhemlighet. Det innebär att platsen där valsedlar läggs ut ska vara avskärmad från insyn från andra väljare. Deta kan eventuellt leda till längre köer eftersom det begränsar antalet personer som kan vara i lokalen. Mer information finns här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Här kan du se var vallokalerna finns

Vallokalerna är öppna mellan 8.00 och 21.00 på valdagen. Här kan du se en kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som visar var vallokalerna i Botkyrka ligger.

Du kan även förtidsrösta vid Tumba och Hallunda medborgarkontor. I Tullinge på följande ställen; Banslättskolan, förskolan Karlavagnen, Medborgarkontoret i Tullinge, Parkhemsskolan, Rikstens skola, Trädgårdsstadskolan och Tullingebergsskolan.

Har du långt till din vallokal?

Du kan givetvis välja att rösta i någon av de förtidsröstningslokaler som finns i eller utanför kommunen. Du hittar information om kommunens förtidsröstningslokaler här.


Skriv ut
Senast uppdaterad: 24 maj 2019
Kommun & politik