Stäng meddelande

Biståndshandläggare till Botkyrka kommun


Om arbetsplatsen

Vård- och omsorgsförvaltningens ansvar är att ge vård, stöd och omsorg till äldre, personer med funktionsnedsättning och deras anhöriga. Målet är att ge en självständig, stimulerande och trygg livssituation - dygnet runt. Här arbetar 2 500 medarbetare för att på olika sätt ge service åt de kommunmedborgare som behöver det. Verksamhetsområdet Myndighet SoL över 65 år är ett team på 16 personer som består av biståndshandläggare, administratörer, sektionsledare och verksamhetschef. När medborgaren ansöker om stöd från äldreomsorgen, eller omsorgen om personer med funktionsnedsättning, är Myndighet första kontakten. Vi söker dig som vill ha ett utvecklande och intressant uppdrag där vi tillsammans arbetar för att vässa verksamheten och göra våra medborgare nöjda med det stöd vi ger. Arbetsplatsen ligger centralt i Tumba med gångavstånd till kommunikationer, matställen och köpcentrum. Som en del av Myndighet har du stora möjligheter att göra skillnad i människors liv- vi ser fram emot din ansökan!

Arbetsuppgifter

Att arbeta som biståndshandläggare i Botkyrka kommun är det perfekta jobbet för dig som har ett intresse för både människor och juridik. Det är en möjlighet att utvecklas i din yrkesroll, tillsammans med kompetenta, engagerade och handlingskraftiga arbetskamrater! En viktig del i arbetet är förmågan att kunna samarbeta och samverka med den enskilde, med anhöriga, kollegor, andra inom kommunen och även externa aktörer. En av våra medarbetare beskriver sitt jobb så här: "Det handlar om att möta människor i olika livssituationer och att se varje människas behov och vad som påverkar behovet. Ibland möter vi människor som lever i stor utsatthet. Emellanåt behöver vi också ge svåra besked, och förmedla det på rätt sätt och med rätt ton. Vi jobbar med en metod där vi sätter individens behov i centrum (IBIC). Här blir bemötandet jätteviktigt; att vara lyhörd, öppen och respektfull för att stötta medborgaren i varje steg." Som biståndshandläggare ansvarar du för att, utifrån gällande lagstiftning och krav: • utreda behov samt bedöma, besluta och följa upp insatser • kommunicera skriftligt och muntligt, med brukare, anhöriga och olika samarbetsparter Därför är det av största vikt att du har ett korrekt språk och att du kan uttrycka dig väl, så att underlag, utredningar m.m. håller hög kvalitet. Vill du veta mer? På vår webbplats berättar Natalie och Pierre om hur de upplever sitt jobb som biståndshandläggare i Botkyrka: https://www.botkyrka.se/naringsliv--arbete/jobba-hos-oss/vara-verksamheter/att-arbeta-med-vard-och-omsorg.html.

Kvalifikationer

Vem är du? Vi söker dig som är utbildad socionom eller har högskoleexamen inom social omsorg, beteendevetenskap eller juridik. Vi ser positivt på att du har några års arbetslivserfarenhet från myndighetsutövning, särskilt med inriktning mot biståndshandläggning inom äldreomsorg. Det är även en fördel om du arbetat i verksamheter inom äldreomsorgen. Du har dokumenterad juridisk kunskap inom området socialrätt och övrig relevant lagstiftning. Du är van användare av digitala arbetsverktyg. Som person är du trygg, stabil och trivs i en roll där du arbetar lösningsorienterat och målinriktat. Du arbetar självständigt och strukturerat med god förmåga att organisera, planera och prioritera ditt arbete effektivt. Det är viktigt för oss att du är samarbetsorienterad och vill bidra till utveckling. Vad erbjuder vi? Hos oss startar din anställning med en anpassad introduktion baserad på din tidigare kunskap och erfarenhet. Självklart får du kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, cykelförmån, årsarbetstid och möjlighet att arbeta hemifrån när verksamheten tillåter det.

Övrigt

Arbetsform

Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde snarast. Visstidsanställning t.o.m 2020-12-31 med möjlighet till förlängning.

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal platser: 2


Kontaktperson(er)

Vanja Pettersson, Verksamhetschef

Telefon: 070 886 1089

E-post: vanja.pettersson@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare

Fackliga representanter, Nås via växelnummer

Telefon: 08-530 610 00


Sista ansökningsdatum: 2020-03-31

Ange referensnummer: von/2020:103


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 januari 2020