Stäng meddelande

Sjuksköterska deltid Karsby International School


Arbetsuppgifter

Vi vill utöka vårt elevhälsoteam med en till sjuksköterska på 40% (2 dagar i veckan). Vi har fått fler nyanlända elever än vi har haft tidigare och vi önskar ha en sjusköterska riktad specifikt mot dem så att vi snabbt kan fånga upp deras vaccinationer och andra hälsobehov. Inför läsåret inför vi en förberedeleklass för yngre åldrar och vi har redan två för de äldre. Detta innebär att det är lätt att samverka med lärarna och att specifika möten med lärarna och elevhälsan som har mer fokuserat ansvar på våra nyanlända elever kommer att förekomma för att underlätta elevernas introduktion till den svenska skolan.

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning mot distrikt som ger dig vaccinationsbehörighet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbete som skolsjuksköterska. Vi ser också att du har erfarenhet av att arbeta med föräldrar och barn från olika kulturer då detta innebär att man är flexibel i sitt förhållningssätt samt har erfarenhet av att arbeta med tex tolk i möten.

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Karsby International School är en kommunal grundskola (F-9) i Norsborg med härliga elever som behöver Sveriges mest engagerade personal. Värdegrund, relationsskapande och tron på att alla elever ska, vill och kan lyckas är extra viktigt för oss. På vår skola jobbar vi för att varje elev har minst en trygg bas bland oss vuxna, en person som eleven kan vända sig till i förtroende. Vi bedriver ett nationellt uppmärksammat arbete för att förebygga våld i samarbete med polis, socialtjänst och räddningstjänsten. Det innebär exempelvis kompetensutveckling till personalen och ett ledarskapsprogram för elever i de äldre åldrarna (Mentors in violence prevention, MVP) och motsvarande för de yngre åldrarna som kallas Tåget. Vi har också påbörjat ett arbete för ökad studiero och gemensamt arbetssätt. Till vår hjälp har vi ett antal Förstelärare som inspirerar och driver arbetet framåt. Nyanlända elever är en prioriterad målgrupp för elevhälsans arbete. Vi ser det som viktigt att våra elever får så goda kunskaper att de är fria att göra medvetna livsval, både som världsmedborgare och på arbetsmarknaden. All personal förväntas arbeta med läroplanens huvuduppdrag: Kunskap, Värdegrund och Sociala relationer. Denna tjänst ger dig möjlighet att arbeta i ett engagerat arbetslag på en skola som erbjuder många intressanta utmaningar. Samarbets- och kommunikationsförmåga är mycket viktiga egenskaper för att trivas och lyckas. Är du dessutom engagerad i elevers utbildning, framtid och goda livschanser är du välkommen med din ansökan.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Deltid, 40% - 2 dagar i veckan.

Tillträde: Tillträde så fort som möjligt i Augusti.

Varaktighet: Tillsvidare

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Alexandra Ohlén, rektor

E-post: alexandra.ohlen@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2019-07-31

Ange referensnummer: A664506


Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019