Stäng meddelande

Studie- och yrkesvägledare till HUVAS


Arbetsuppgifter

Vuxenutbildningens och Arbetsförmedlingens uppdrag blir allt större och viktigare i ett Sverige där fler människor i vuxen ålder saknar kvalifikationer, behöver komplettera tidigare utbildningar eller behöver sadla om för att ta sig in på arbetsmarknaden. En förutsättning för att matcha arbetsmarknadens behov med individens förutsättningar och önskemål är att erbjuda studie- och yrkesvägledning av toppkvalitet. Som en del i Botkyrka kommuns arbete att öka sysselsättningen bland långtidsarbetslösa med behov av samordnade stödinsatser deltar Botkyrka Vuxenutbildning tillsammans med Salems och Huddinges vuxenutbildningar, Arbetsförmedlingen och Samordningsförbundet i Huddinge , Salem och Botkyrka i ett projekt kallat HUVAS. Huvas står ursprungligen för Huddinge, Utbildning, Vägledning, Arbete, Samverkan. Syftet med projektet är att utifrån målgruppens behov utveckla effektiva rutiner för samverkan mellan kommuner och AF samt andra berörda aktörer, men även att ta fram verkningsfulla metoder för handläggning av individer i behov av stöd som varken arbetar eller studerar, med det uttalade målet att få fler i arbete och studier. Projektet sträcker sig fram till 2019-12-31 med trolig förlängning. Det slutgiltiga målet är att projektet ska resultera i framtagandet av effektiva arbetsmetoder, rutiner och samarbetsytor med det långsiktiga målet att implementeras i de ordinarie verksamheterna, för att på så vis, bättre än idag, möta individens och målgruppens behov av samordnat stöd. I arbetsgruppen för HUVAS ingår i dagsläget fyra stycken arbetsförmedlare, två handläggare och två studie- och yrkesvägledare. Tanken är att komplettera denna arbetsgrupp med ytterligare en studie- och yrkesvägledare och kurator (vid behov). Du kommer mötas av en dynamisk och målinriktad arbetsplats som kännetecknas av kommunens värdeord: driv, omtanke, mod och mångfald. Vi erbjuder dig ett intressant uppdrag där du som vägledare kan vara med och utveckla processerna för hur Botkyrka kommun och Arbetsförmedlingen, via samverkan, kan bli bättre i att möta målgruppens behov. Du kommer att ha din anställning via Botkyrka kommun, din fasta arbetsplats kommer under projekttiden att vara på HUVAS kontor i Huddinge centrum. Du kommer även regelbundet att vara på plats i såväl Salem som Botkyrka utifrån deltagarnas behov och efterfrågan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är starkt engagerad i frågor kopplat till studier, vägledning och kompetensutveckling och med viljan och drivkraften att förändra. Du ska ha en akademisk studie- och yrkesvägledarexamen. Meriterande är erfarenhet av att ha arbetat inom vuxenutbildning. För att lyckas i rollen krävs att du kan arbeta självständigt, strukturerat och med ett analytiskt förhållningssätt. Arbetet ställer höga krav på kommunikativ kompetens, i både skrift och tal, samarbetsförmåga och ett pragmatiskt och situationsanpassat förhållningssätt till arbetet. Du har lätt för att etablera och utveckla relationer med olika typer av människor och du uppskattar och ser olikheter som en tillgång. Då arbetet sker i samverkan med många olika funktioner, både internt och externt, lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Michaela Blume, Rektor

Telefon: 072-570 68 30

E-post: michaela.blume@botkyrka.se


Luljeta Spahijaj, Enhetschef Vägledningsenheten

Mobil: 070-180 62 83

Telefon: 070-180 62 83

E-post: luljeta.spahijaj@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2019-02-14

Ange referensnummer: A847566


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2018