Störningsinformation:
Fortsatt hög vattenförbrukning
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Marknadskommunikatör med fokus näringslivs- och stadsdelsutveckling


Om arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Botkyrka är en tillväxtkommun med ett expansivt näringsliv, en ung och internationell befolkning samt omtalade kultur- och upplevelsesatsningar vilket gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Vi arbetar aktivt med att främja tillväxt, etableringar, entreprenörskap och företagsservice med fler växande företag och fler arbetstillfällen för Botkyrkabor. Tjänsten är placerad på näringslivsenheten och är tätt knuten till kommunikationsenheten på kommunledningsförvaltningen.

Arbetsuppgifter

Som marknadskommunikatör ska du genomföra aktiviteter som möter företagens behov av mötesplatser och kommunikation för ett förbättrat företagsklimat. Du ska också marknadsföra stadsdelar och etableringsområden för att stärka Botkyrkas attraktivitet och varumärke. I rollen som marknadskommunikatör ansvarar du för att: Identifiera och skapa content för olika kanaler, exempelvis nyhetsbrev, sociala medier och annonsering Planera och genomföra företagsevent, exempelvis frukostträffar, workshops och ett större årligt event. Ta fram marknadsföringsmaterial för stadsdelar och etableringsområden riktat mot investerare och boende. Boka och koordinera företagsbesök samt bidra med uppföljning och analys till näringslivsarbetet. Du arbetar enskilt, i team och i nätverk internt och externt.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen har du en god förmåga att driva content och varumärke som skapar nytta och inspirerar företag, investerare och omvärld. Du är van att arbeta i hela kedjan från kommunikationsanalys, planering och genomförande till uppföljning och förbättringar. Du är bra på att skapa förtroendefulla relationer och identifiera nya möjligheter i samverkan med andra. Du känner igen dig i Botkyrkas ledord öppen, ansvarsfull, energisk och modig. Tjänsten kräver att du har: - Erfarenhet av marknadsföring och content - Erfarenhet av event och möten - Körkort B - Eftergymnasial utbildning inom området eller motsvarande kunskaper förvärvade genom praktiska erfarenheter Det är meriterande om du har: - Erfarenhet av näringslivsutveckling, platsmarknadsföring eller entreprenörskap - Kännedom om Botkyrka som plats med kommunens alla möjligheter och utmaningar - Kunskaper i andra språk än svenska och engelska

Övrigt

Arbetsform

Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde så snart som möjlig med hänsyn till eventuell uppsägningstid hos nuvarande arbetsgivare. Tjänsten är en visstidsanställning upp till 12 månader.

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Gustav Fridlund , Näringslivschef

Mobil:

E-post: gustav.fridlund@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2020-08-16

Ange referensnummer: A962635


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 januari 2020