Stäng meddelande

Verksamhetschef till Stöd- och utvecklingsenheten inom Socialförvaltningen


Arbetsuppgifter

Rollen som verksamhetschef innebär ett ansvar över ca 15 medarbetare och 1 enhetschef som alla arbetar med att ge stöd till förvaltningens ledning och enheter i frågor som rör juridik, ekonomi, IT, lokaler, kommunikation, verksamhetsutveckling, folkhälsoarbete, samt övergripande planering och uppföljning. Du och dina medarbetare deltar i kommunens processarbete och stödjer övergripande samverkansprocesser. Det är viktigt att du har ett helhetsperspektiv och ser möjligheterna för enheten att bidra till att förvaltningens verksamheter håller en hög kvalitet i mötet med medborgarna. Du är direkt underställd socialchefen och ingår i socialförvaltningens ledningsgrupp. Förvaltningen är i ett förändringsskede och en viktig uppgift för dig blir att säkerställa stöd för den fortsatta utvecklingen och svara mot verksamheternas, socialnämndens och medborgarnas behov och förväntningar. Som chef för stöd- och utvecklingsenheten: - är du tydlig kring den politiska viljan, visioner, mål, resurser och värderingar och kommunicerar detta i organisationen i syfte att nå resultat - har du en väl utvecklad strategisk förmåga och ett tydligt utvecklings- och förändringsperspektiv. Du tydliggör enhetens del i socialförvaltningen och kommunen som helhet för att åstadkomma brukar- och medborgarnytta samt inre effektivitet - arbetar du för ett tillåtande klimat och stimulerar kreativitet, nytänkande och mångfald och en bra arbetsmiljö.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionom-, beteendevetenskaplig eller samhällsvetenskaplig högskoleexamen och flerårig erfarenhet från verksamhetsområdet i ett kommunalt perspektiv. Du bör ha tidigare erfarenhet från en roll som chef/ ledare och förstå de utmaningar ledarskapet kan innebära i en grupp med stor variation bland roller och arbetsuppgifter. Du har tidigare god erfarenhet av strategiskt och långsiktigt arbete och god erfarenhet av generellt utvecklings-, utrednings- eller projektarbete. Ditt fokus är tydligt; stöd före styrning och du brinner för ett gott ledarskap. Du har en tidigare erfarenhet av att leda och hålla ihop en arbetsgrupp med många spridda kompetenser. Som person är du stark, välorganiserad och orädd. Du har lätt för att hålla många bollar i luften och drivs av att leda en ständig utveckling. Din kommunikativa förmåga är mycket god i både tal och skrift.

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med nära 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Socialförvaltningen är mitt uppe i ett omorganisationsarbete där vi river stuprören och lämnar den gamla beställar/utförarmodellen. Vår nya organisation kommer att vara rustad att möta samhällsförändringar och präglas av nytänkande och teamarbete. Vi är ca 500 personer som arbetar inom något av områdena barn, vuxen eller inom förvaltningens stödfunktioner. Vill du vara med på vår resa? Nu söker socialförvaltningen en verksamhetschef med ett brett och djupt samhällsintresse och ett stort engagemang för hela socialtjänstens verksamhetsområde för att ansvara över de centrala stöd- och utvecklingsfunktionerna.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde från och med 1 September. Intervjuer och urval sker löpande så välkommen in med din ansökan!

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Charlotte Lagerkvist, Tf Socialdirektör

Telefon: 0761-150187


Facklig(a) företrädare

Facklig(a) företrädare, Fackliga företrädare, nås via kommunens växel

Telefon: 08-530 610 00


Sista ansökningsdatum: 2019-04-28

Ange referensnummer: SN/2019:188


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2018